De lancering van dit nieuwe verkoop- en servicenetwerk is onderdeel van Ford’s plannen op de bedrijfswagenmarkt. Dat valt samen met de komst van de nieuwe generatie Ford Transit: deze Europese bestselauto is er straks in meer verschillende modellen en varianten dan ooit. Naast de (middel)zware Transit biedt Ford straks keuze uit de bestelwagens Transit Custom (International Van of the Year 2013), Transit Connect en Transit Courier plus de afgeleide uitvoeringen voor luxe personenvervoer:  de Tourneo Custom, Tourneo Connect en Tourneo Courier. De naam Transit evolueert hiermee van een modelnaam naar een bedrijfswagenmerk met het grootste aanbod van lichte en middelzware bedrijfswagens, zo redeneert Ford.Bij het uitgebreide modellenaanbod hoort een netwerk van gespecialiseerde Ford bedrijfswagendealers. Daarom bundelt Ford alle bedrijfswagenkennis en service in de Transit Centra met getrainde professionals. Ondernemers hebben er één aanspreekpunt voor sales én aftersales.

Voor maximale inzetbaarheid hanteren de Ford Transit Centrum dealers langere openingstijden  en is de werkplaats ook op zaterdagen open voor reparaties en onderhoud. Bovendien biedt het Transit Centrum een aantal andere privileges voor bedrijfswagenklanten: voorrangsboeking in de werkplaats, haal- en brengservice en gunstig geprijsd vervangend vervoer, initiële diagnose, klantcontact en onderdelen bestellen binnen twee uur, grotere onderdelenvoorraad voor snellere vervanging/reparatie, showroom en werkplaats maximaal ingericht op bedrijfswagens.

De Transit Centra worden gevestigd in bestaande Ford-dealerbedrijven. Alle 22 vestigingen, verspreid over Nederland, zijn vanaf medio eerste kwartaal 2013 operationeel.

Overzicht Ford Transit Centrum dealers

Alkmaar: Ford Dekker Autogroep                                                            

Almelo: Ford Cosmo Auto                                                          

Almere: Ford Schurer-Kamphuis

Alphen a/d Rijn: Ford Van Bunningen Groep

Amersfoort: Ford Fitis

Beek: Ford Jos Bogman

Breda: Ford Tigchelaar

De Meern: Ford Utrecht

Delft: Ford Ardea

Den Bosch: Ford Van Berkel

Groningen: Ford Boerhof

Harderwijk: Ford Broekhuis Groep

Hoofddorp: Ford Van Kalmthout

Roermond: Ford Vadah Autocenter

Rotterdam-Zuid: Ford Ardea

Schagen: Ford B&K Autocentrum

Spijkenisse: Ford Van der Burgh

Tiel: Ford Gerritsen

Tilburg: Ford Tigchelaar

Velp: Ford Wensink  

Zeist: Ford Broekhuis

Zwolle: Ford Wensink  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding