Het nieuwe Audi Centrum is de grootste Audi-vestiging van Europa: Een imposant gebouw met een hoogte van 14 meter en een vloeroppervlak van maar ruim zesduizend vierkante meter. De buitenzijde lijkt op een luchthaventerminal, vandaar de naam. De architectuur van het nieuwe Audi Centrum weerspiegelt belangrijke merkwaarden van Audi als vooruitstrevend, dynamisch, open en sportief. Zo zouden de bochten in het ontwerp het sportieve karakter van Audi symboliseren. De nieuwe Audi terminal is een groen gebouw met A-label. Er wordt gebruik gemaakt van schone (en onuitputtelijke) energie. Er is een aardwarmtesysteem aangelegd dat ’s winters zorgt voor verwarming en ’s zomers het pand op een voordelige en gezonde manier zal koelen. Daarnaast wordt er ook gebruikgemaakt van zonne-energie, opgewekt door de zonnepanelen op het dak.

De nieuwe werkplaats heeft 28 bruggen. Volgens A-Point, waartoe de terminal behoort, is de werkplaats een voorbeeld van moderne service, waar monteurs door state of the art-materialen en hulpmiddelen productief kunnen sleutelen. Om snel en overzichtelijk te kunnen werken, komen er geen kabels, vloeistoffen en stroomvoorzieningen uit het plafond, maar op de juiste plek uit de vloer. De werkplaats is ook al voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s, die Audi in de toekomst aan het modellengamma zal toevoegen.

Audi Centrum Amsterdam is een flagship store. De showroom biedt plaats aan 28 nieuwe Audi’s en op de eerste verdieping aan zeventig  Audi-occasions. Er is een lounge-bar met wifi, er zijn spreekkamers, een volledig ingerichte vergaderruimte (12-14 personen)  en wat dies meer zij.  Vanaf de officiële opening is de showroom van Audi Centrum Amsterdam zeven dagen per week geopend, de werkplaats zes. De wekelijkse opening op zondag (van 11.00 tot 17.00 uur) is uniek voor een autobedrijf. Manager Axel Geijtenbeek: "Hier in de omgeving zijn meer flagship stores geopend. Op zondag hebben veel mensen de tijd om zich rustig te oriënteren en zij kunnen nu ook bij ons terecht. De sfeer is op zondag weer anders dan op de andere dagen. Regelmatig zijn er bij ons op zondag speciale activiteiten."

Op 16, 17 en 18 november houdt Audi Centrum Amsterdam open huis.
 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding