FLON4000, het bedrijf van Gert-Jan Hekman, is gespecialiseerd in lakonderhoud en lakglansprotectie en werkt in de autobranche. Hekman ging een samenwerking aan met Stella Aviation Maintenance: "De tijd is voor mij aangebroken om een volgende stap te zetten. We hebben nog kansen en groeimogelijkheden in de automotive maar die kansen zijn er ook in de vliegtuigbusiness. Het blijkt namelijk dat daar behalve aan onderhoud ook behoefte is aan goed advies op het cosmetische vlak." Hekman werd naar eigen zeggen steeds vaker ingeschakeld om vliegtuigen van een zogenoemde high gloss coating te voorzien. Het bleek dat het meestal om vliegtuigeigenaren ging die hun auto ook door Hekman hadden laten behandelen. "Inmiddels vliegt een aantal vliegtuigen met onze coating."

De onderneming van Hekman wordt uitgebreid met een ‘aviation-tak’. Een klein team van FLON-specialisten, zal in samenwerking met Stella Aviation Maintenance de opdrachten in Teuge, Maastricht en Groningen gaan uitvoeren. De manager van Stella Aviation Maintenance, Martijn Bras, is blij met de nieuwe samenwerking. "De lak van vliegtuigen wordt zwaar belast. Lak wordt dof en steeds moeilijker schoon te houden. Buiten het reguliere poetsen heeft de onze vliegbranche op dit moment weinig te bieden op het gebied van lakbescherming. Met FLON4000 hebben we buitengewoon goede resultaten behaald met het ophalen van doffe, poreuze laklagen en met de drie jaar glansgarantie en eenvoudige reiniging hoeft de eigenaar er nauwelijks nog naar om te kijken. En dat voor een fractie van de kosten van het overspuiten van een vliegtuig."

Stella Aviation Maintenance is als erkend onderhoudsbedrijf bevoegd onderhoud uit te voeren aan vliegtuigen met zuiger- en turbinemotoren tot 5.700 kilo. Stella is erkend als dealer en officieel service center door verschillende fabrikanten zoals Cessna, Piper, Lycoming, Garmin en Centurion. FLON4000 Nederland maakt deel uit van de FLON4000 International Groep en is inmiddels 22 jaar actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige ptfe- en nano-lakbeschermers. Geschikt voor de lak van nieuwe en gebruikte vliegtuigen, auto’s en zelfs boten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding