Peugeot besloot in mei dit jaar tot het sluiten van het experience center aan De Corridor. Het center is belangrijk geweest in de ontwikkeling van Peugeot in Nederland, zegt de Peugeot-directie. Maar de activiteiten van het centrum zijn in de laatste jaren gaandeweg overgedragen aan de dealerorgansisatie waardoor het PEX zijn functie verloor en het pand te koop werd gezet. Ook werden de hoofdkantoren van Citroën en Peugeot in Nederland samengevoegd in de Oval tower in Amsterdam. De verkoop van PEX is begeleid door makelaar DTZ Zadelhoff.

LeasePlan Nederland opent na Veghel eerder dit jaar voor de tweede keer een occasionshowroom voor voormalige leaseauto’s. Eerder dit jaar berichtte LeasePlan at zijn marktaandeel in de particuliere verkoop van ex-leaseauto’s was verdubbeld. De leasemaatschappij is met dertigduizend stuks de grootste occasionverkoper van Nederland. Er worden ruim drieduizend occasions verkocht aan particulieren. Dit is ook te danken aan het succes van de in april geopende LeasePlan Occasions vestiging in Veghel, aldus de leasemaatschappij. Vorige maand werd in deze showroom de vijhonderdste occasion verkocht.

Maar met de opening van een tweede showroom in Breukelen verwacht de leasemaatschappij dat de verkopen ook komend jaar zullen blijven stijgen. "Bij de aanschaf van een tweedehands auto is internet een belangrijk oriëntatiekanaal. Maar voordat de particulier daadwerkelijk tot aanschaf over gaat, wil hij de auto toch eerst echt zien. Met LeasePlan Occasions bieden wij zowel veel informatie online plus de mogelijkheid om vervolgens honderdvijftig auto’s op locatie te komen bekijken. Daar ligt de kracht van onze formule", aldus Erik Staat, woordvoerder van LeasePlan Nederland. De leasemaatschappij is ervan overtuigd dat de nieuwe vestiging van LeasePlan Occasions even succesvol wordt als de showroom in Veghel.

In verband met de komst van de nieuwe vestiging in Breukelen zal de verkoop van occasions in Raamsdonksveer vanaf maandag 3 december stoppen. "Consumenten geven de voorkeur aan een showroom in plaats van een outlet zoals onze eerste locatie in Raamsdonksveer", licht Staat toe. "En met onze vestiging in Veghel kunnen we de particuliere markt in Zuid-Nederland prima blijven bedienen. Vanwege de centrale ligging zal ook LeasePlan Rental verhuizen naar de vestiging in Breukelen."

Het terrein van PEX meet 1,2 hectare en bevat twee panden. Het gaat om de voormalige Peugeot Experience voor personenwagens en het pand voor de bedrijfswagens van Citroën en Peugeot.

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding