De Autohaas Groep heeft besloten om uit te breiden met een universeel garageconcept,

‘De Garage’. Dit bedrijf wordt gevestigd ‘in Apeldoorn’ en Autohaas wil zich hiermee als universeel begeven op de aftersales-markt. Men verwacht met de nieuwe activiteit te kunnen starten in april of mei 2013. De vestiging zal niet in het Autohaas-pand worden gevestigd maar elders. "De identiteit van Autohaas zal op geen enkele wijze tot uiting komen binnen het concept van de universele garage", aldus marketingmanager Priscilla Udink.

Het dealerbedrijf Autohaas (Volkswagen-Audi-Seat in Apeldoorn en omstreken) heeft bovendien besloten uiterlijk op 1 juni 2013 zijn vestiging in Dieren te sluiten. De reden voor deze sluiting heeft te maken met de strategische ontwikkelingen en veranderingen in het dealernetwerk zoals Pon’s Automobielhandel die heeft ingezet. Autohaas nam in dit kader kort geleden de Volkswagen-dealervestiging voor Heerde-Epe over van Van Bennekom. Importeur Pon heeft bepaald dat er 32 strategische retailpartners overblijven in Nederland, waar Autohaas er één van is.

Hoge investeringen in combinatie met een lage rentabiliteit dwingen in de autobranche af dat er minder dealervestigingen overblijven. Nu valt het doek voor de vestiging in Dieren. Het personeel van Dieren wordt ondergebracht bij de andere vestigingen van het bedrijf.