Het gaat om de voormalige vestiging van Opel-dealer Juurlink aan de Phileas Foggstraat. Om een faillissement te verkopen, sloot directeur-eigenaar Arno Elting in oktober de deuren. Een teruglopende autoverkoop en werkplaatsbezoeken werden genoemd als oorzaken.

Directeur Herman Ambergen echter ziet wél toekomst met het merk Opel (en met Chevrolet) in het 109 duizend inwoners tellende Emmen. "Opel is een fantastisch merk, met goede producten. In een grote plaats als Emmen moet daar zeker toekomst voor zijn." Ambergen krijgt op 4 januari de sleutel van het gebouw en gebruikt die vrijddag en het weekeinde om de nutsvoorzieningen operationeel te krijgen. Op maandag 7 januari gaat de deur open voor klanten, aanvankelijk nog alleen voor licht reparatiewerk maar zo snel mogelijk ook voor reguliere onderhoudsopdrachten.

In Emmen wordt gestart met een ploeg van acht à negen man, onder leiding van Ambergen zelf en vestigingsmanager André Bos. Er zou geen sprake zijn van een overname van Juurlink’s voormalige vestiging maar enkel om de aankoop van het pand. De komende weken worden de vacatures voor monteurs en receptionist ingevuld.

Autobedrijf Ambergen begon zes jaar geleden in Stadskanaal; anderhalf jaar geleden werd ‘Winschoten’ daaraan toegevoegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding