Turbo Direct bestaat sinds de zomer van 2009 maar de ondernemers Erwin Visser en Frans Wiegmans zitten al sinds 1986 in het turbowereldje. Wiegmans: "Bij de start van Turbo Direct zijn wij niet voor de gemakkelijkste weg gegaan. Zo hebben wij er heel bewust voor gekozen om turbo’s voor personenwagens en lichte bedrijfswagens niet te reviseren maar uitsluitend nieuw te leveren. Naar onze mening is dat een keus voor kwaliteit en betrouwbaarheid in plaats van voor het snelle geld. Het is geen geheim dat met revisie goed geld verdiend kan worden. Maar vooral bij turbo’s gaat dat vaak ten koste van functionaliteit, kwaliteit en levensduur. Ondanks dat de huidige economische situatie de vraag naar revisieturbo’s doet toenemen, houden wij vast aan onze visie. Voor personenwagens en lichte bedrijfswagens blijven wij uitsluitend nieuwe turbo’s leveren."

Mitsubishi is net als Turbo Direct gevestigd in Almere en produceert en assembleert in de Almeerse vestiging turbo’s voor diverse merken personenwagens en lichte bedrijfswagens, zoals BMW, Volkswagen Groep, Peugeot Citroën, Renault, Volvo, Jaguar en Range Rover. De productie in 2012 is ongeveer 2,5 miljoen turbo’s, het doel voor 2016 is om vier miljoen turbo’s te produceren.