Ratan Tata trad onlangs terug als directievoorzitter van de Tata Group. Hij is door de Universiteit van Amsterdam uitgenodigd om tegelijkertijd met ruimtevaarder André Kuipers een eredoctoraat in ontvangst te nemen. Ratan Tata kreeg het eredoctoraat voor het laten samengaan van economische groei met een uitgebreid corporate social responsibilityprogramma. Als ondernemer benadrukte Tata altijd de belangrijke rol die het bedrijfsleven vervult bij het op peil houden van de welvaart en het welzijn in de samenleving.

Jacques Schraven, de voorzitter van de raad van toezicht van Tata Steel Nederland (op de foto rechts), benaderde directeur Raaphorst van de Haagse Jaguar-dealer Blankespoor voor een auto waarmee de Indiase zakenman zich binnen Nederland kon laten verplaatsen. Raaphorst werkte hier graag aan mee omdat zij in Tata de redder van het merk Jaguar ziet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding