De conceptauto’s zijn de Cross Hybrid en de Estate vormen een vooruitblik op de toekomstige designs en technologieën van Qoros. De auto’s zijn beide gebouwd op hetzelfde platform als de GQ3, die in de tweede helft van 2013 in China wordt gelanceerd. Later komt die naar Europa. Verdere modellen van Qoros worden daarna elke zes maanden geïntroduceerd. Qoros claimt modern Duits design, veiligheid van topniveau en de hoogste productie- en kwaliteitseisen.

Het nieuwe gamma van Qoros wordt in een nieuwe fabriek in Changshu (China) geproduceerd. "Dankzij ons modulaire platform kunnen we snel en efficiënt nieuwe conceptauto’s bouwen", zegt Volker Steinwascher van het nieuwe merk. "De GQ3 is het eerste model van een reeks, die is gebaseerd op dit platform. Dankzij deze technologie kunnen wij op efficiënte wijze een complete familie modellen ontwikkelen." De twee conceptauto’s hebben de kenmerkende styling van Qoros, ontwikkelt onder leiding van executive director of design Gert Volker Hildebrand. De Cross Hybrid Concept beschikt over een hybride aandrijfsysteem.

Qoros Auto is opgericht in 2007, als een samenwerkingsverband op basis van gelijkwaardigheid tussen Chery Automobile, de grootste onafhankelijke autofabrikant van China, en Israël Corporation, een wereldwijd werkende industriële holding. Het bedrijf wordt geleid door ceo en president Guo Qian en plaatsvervangend ceo Volker Steinwascher. Het merk werkt met bekende leveranciers zoals Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch, Microsoft en iconmobile.

Qoros zegt voertuigen te ontwikkelen met een eigen identiteit en een hoog kwaliteitsniveau.

Het bedrijf is gevestigd in Changshu, een regio die van groot belang is voor de snel groeiende auto-industrie in China. En er is een hoofdkantoor in Shanghai. Een volledig nieuwe, op duurzaamheid gerichte fabriek wordt gebouwd in Changshu. De fabriek zal een productiecapaciteit hebben van 150 duizend voertuigen per jaar. En deze kan worden uitgebreid tot 450 duizend eenheden per jaar.

In de groeiende Chinese automarkt zegt Qoros ‘een uitzonderlijke positie’ in te nemen vanwege zijn merkidentiteit en productpositionering. Die zijn duidelijk anders dan die van de binnenlandse autofabrikanten en internationale joint ventures, zegt het merk zelf. Het eerste model, de Qoros GQ3, zal in de tweede helft van 2013 in China worden geïntroduceerd en later in het jaar zullen de eerste auto’s worden verkocht in Europa. Vervolgens worden nieuwe modellen geïntroduceerd met intervallen van ongeveer zes maanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding