Porsche Centrum Groningen maakte de strijd om de toppositie dit jaar spannender dan ooit. Voor het eerst maakte een uitgebreide praktijktest deel uit van het beoordelingsproces. Het Porsche Centrum dat de eerste plaats haalt, heeft zich bewezen op alle fronten. Belangrijke beoordelingscriteria zijn klanttevredenheid, het op orde zijn van de interne processen en de vakkennis van het personeel. Dat laatste punt is dit jaar gemeten door middel van intensieve praktijktests. Technici kregen bijvoorbeeld een auto met meerdere ingebouwde defecten. Ook de vakkennis van de verkopers en andere medewerkers werd uitgebreid getest.

Porsche Centrum Gelderland scoorde op alle beoordelingscriteria bijzonder hoog. Klanten gaven het personeel hoge waarderingscijfers. De praktijktest bevestigde dat positieve beeld nog eens. Ook waren er zeer goede scores op het gebied van interne processen en de uitstraling van de vestiging in Heteren. Alles bij elkaar opgeteld bleek Porsche Centrum Gelderland voor het vierde achtereenvolgende jaar goed voor de hoogste overall-score.

Het meest noordelijk gelegen Porsche Centrum leverde in 2012 een bijzonder mooie prestatie. Vanuit de achterhoede is dit bedrijf op de tweede plaats geëindigd en heeft het daarmee de titel in de wacht gesleept van ‘Grootste Stijger’. Ook de andere Nederlandse Porsche Centra waren goed voor hoge scores want nooit eerder waren de onderlinge verschillen zo klein, aldus importeur Pon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding