Mark Wegh van Porsche Gelderland aangehouden

Mark Wegh, de eigenaar van Porsche Centrum Gelderland, is aangehouden op verdenking van belastingontduiking. Dat meldt de Belastingdienst.

De Fiod heeft dinsdag 26 februari Mark Wegh, de 45-jarige directeur van Porsche Centrum Gelderland, aangehouden op verdenking van belastingfraude en valsheid in geschrift. ‘Het vermoeden is dat de dealer van auto’s uit het dure segment, op grote schaal omzetbelasting heeft ontdoken. Het nadeel van de fraude wordt geschat op ten minste een miljoen euro.’

De Fiod heeft in het onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket ook het autobedrijf en de woning van de verdachte doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op bankrekeningen en een privécollectie klassieke auto’s. Ook is beslag gelegd op wagens die bij het autobedrijf op voorraad stonden, zo meldt de Belastingdienst.

Porsche Centrum Gelderland staat binnen de Porsche-organisatie goed bekend en kreeg de vorige maand nog  voor de vierde keer de titel Porsche Excellente Dealer. De woordvoerder van Pon, Jacques Geijsen, meldt desgevraagd dat het ‘een bedrijf in Gelderland’ betreft waarmee Pon geen bemoeienis heeft, behalve dan dat het bedrijf ‘een dealer van het prachtige merk Porsche is. "’Het is wat het is. Wij zijn geen partij en ik kan er niets over zeggen."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ik ken Mark als ex-collega al 15 jaar en kan mij niet voorstellen dat hij op enige wijze te kwader trouw zou handelen. Zijn mentaliteit en moraliteit zijn altijd goed geweest.
Een misverstand met de fiscus kan natuurlijk de beste ook eens overkomen.

Geplaatst door: paul wagner op

wat betekend moraliteit, tegenwoordig zijn er meer mensen in mooie pakken en luxe stropdassen van slechte kwaliteit.of het in de auto’s is of bankwezen de kopsones blijft bijzonder. Aanpakken deze praktijken door het grote geld denken zij alles te kunnen.

Geplaatst door: h. canalstreet op

Ook ik heb in het verleden met Mark mogen samenwerken, en ik kan mij slechts aansluiten bij Paul Wagner. Ik heb de integriteit van Mark altijd kunnen waarderen, en een oordeel vellen, voordat al de feiten bekend zijn veroordeel ik ten sterkste!

Geplaatst door: Erwin Brouwer op

Wij zijn met school eens een keer bij Wegh in de zaak geweest en hebben een persoonlijke rondleiding gekregen van hem, moeilijk voor de stellen aan de hand van eerste indruk..

Geplaatst door: peter op

Het bedrijf van de heer Wegh verkoopt acht Porches per week, je moet eens proberen acht b.v. Suzuki’s te verkopen dan kijk je er opeens heel anders tegen aan.

Geplaatst door: B. van Toorn op

Zat er aan te komen.
Goedkoper zijn dan de andere dealers, met een duurder pand. Dan moet inkoopprijs naar beneden.
BTW is een slok op een borrel.
Je concurenten hebben leedvermaak. Kunnen zij ook weer eens wat verdienen.

Geplaatst door: concurent op

wij kennen mark als een zeer betrouwbaar persoon hij was onze 1e rayon manager voor volkswagen,pon’s automobielhandel bv ik hoop dat het bericht op een misverstand berust

Geplaatst door: peter middeldorp op

Voorlopig is het alleen nog maar de verdenking. Laat de feiten nog maar komen. Mensen die wat bijzonders presteren en hun kop boven het maaiveld uitsteken worden het eerst eruit gehaald. Zijn klanten denken heel anders over hem en het bedrijf (qua inzet en kwaliteit) dan de belastingdienst. Benieuwd of het allemaal waar is.

Geplaatst door: Dave op

Pon houdt zich weer eens van de domme. In plaats van het leveren van bijstand aan haar dealer, zegt deze woordvoerder doodleuk geen partij te zijn. De heer Wegh moet snel opheldering verschaffen en de kwestie met de fiscus tot oplossing brengen, anders dreigt hij subiet zijn dealerschap te verliezen. In elk dealercontract staat immers dat bij fraude de importeur het contract per direct kan opzeggen en reken maar dat Pon daarvan gebruik zal maken. Advies aan de heer Wegh: neem een goede advocaat in de arm, en dan bij voorkeur niet van het type Moszkowicz.

Geplaatst door: Rutger Sark op

Eerst maar eens afwachten wat er loos is. Het zijn verdenkingen en het is niet erg moeilijk om iemand in een kwaad daglicht te stellen.
Dat Pon zich afzijdig houdt is logisch. PC Gelderland valt niet onder het Pon concern maar is net als Einhoven een zelfstandig Porsche dealer.

Geplaatst door: GT3RS op

Blijkbaar gunt iemand Mark zijn succes niet!! Ongelooflijk! Laten we het over 1 ding duidelijk zijn, iemand is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Jammer alleen dat iedereen er nu wereld nieuws van maakt! Had ook best wel iets discreter gekund! Sterkte Mark!

Geplaatst door: Chris A op

Zonder te “rommelen” kan je in deze tijd niet overleven als dealer. Jammer als je net gepakt wordt.

Geplaatst door: autoritair op

ik vind het jammer dat iedereen zijn oordeel al klaar heeft zonder dat er daadwerkelijk een veroordeling is.
ik ken Mark al vanaf de start van porsche centrum gelderland. Als ondernemer moet je tegenwoordig creatief zijn om nog geld te kunnen verdien. creativiteit is niet per definitie strafbaar. Als je als klant een slechte ervaring hebt met een bedrijf, wat ik me bij mark niet kan voorstellen, hoef je iemand niet publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. ik wens Mark, zijn gezin en medewerkers veel wijsheid in deze rumoerige tijd.

Geplaatst door: jeroen W. op

Bij de concurrent is te lezen dat meneer Wegh weer vrij man is en dat de introductie van de Cayman morgen gewoon doorgaat.

Geplaatst door: Sander Frinks op

reactie op 28-02-2013 op 16:57 Rutger Sark. Pon is een dealer(groep) van Porsche. Porsche Gelderland is een dealer van Porsche. Porsche Gelderland is niet lid van de PON Dealergroep (maar onafhankelijk van PON). Porsche Gelderland heeft dus geen dealercontract met PON, maar met Porsche. Uw hele bericht raakt dus kant noch wal. PON heeft dus (inderdaad) helemaal niets met Porsche Gelderland te maken.

Geplaatst door: Lezer op

Aan (anonieme) lezer,

Pon (de holding) is de Nederlandse importeur van het merk Porsche. Alle Porschedealers staan onder contract van Pon. Daarnaast is er ook een Pon- dealergroep. Die maakt ook deel uit van de Pon-organisatie maar staat los van de importactiviteiten.

Als u geen verstand van zaken hebt, reageer dan niet.

Groet,

Rutger Sark

Geplaatst door: Rutger Sark op
Mark Wegh van Porsche Gelderland aangehouden - Automobielmanagement.nl

Mark Wegh van Porsche Gelderland aangehouden

Mark Wegh, de eigenaar van Porsche Centrum Gelderland, is aangehouden op verdenking van belastingontduiking. Dat meldt de Belastingdienst.

De Fiod heeft dinsdag 26 februari Mark Wegh, de 45-jarige directeur van Porsche Centrum Gelderland, aangehouden op verdenking van belastingfraude en valsheid in geschrift. ‘Het vermoeden is dat de dealer van auto’s uit het dure segment, op grote schaal omzetbelasting heeft ontdoken. Het nadeel van de fraude wordt geschat op ten minste een miljoen euro.’

De Fiod heeft in het onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket ook het autobedrijf en de woning van de verdachte doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op bankrekeningen en een privécollectie klassieke auto’s. Ook is beslag gelegd op wagens die bij het autobedrijf op voorraad stonden, zo meldt de Belastingdienst.

Porsche Centrum Gelderland staat binnen de Porsche-organisatie goed bekend en kreeg de vorige maand nog  voor de vierde keer de titel Porsche Excellente Dealer. De woordvoerder van Pon, Jacques Geijsen, meldt desgevraagd dat het ‘een bedrijf in Gelderland’ betreft waarmee Pon geen bemoeienis heeft, behalve dan dat het bedrijf ‘een dealer van het prachtige merk Porsche is. "’Het is wat het is. Wij zijn geen partij en ik kan er niets over zeggen."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ik ken Mark als ex-collega al 15 jaar en kan mij niet voorstellen dat hij op enige wijze te kwader trouw zou handelen. Zijn mentaliteit en moraliteit zijn altijd goed geweest.
Een misverstand met de fiscus kan natuurlijk de beste ook eens overkomen.

Geplaatst door: paul wagner op

wat betekend moraliteit, tegenwoordig zijn er meer mensen in mooie pakken en luxe stropdassen van slechte kwaliteit.of het in de auto’s is of bankwezen de kopsones blijft bijzonder. Aanpakken deze praktijken door het grote geld denken zij alles te kunnen.

Geplaatst door: h. canalstreet op

Ook ik heb in het verleden met Mark mogen samenwerken, en ik kan mij slechts aansluiten bij Paul Wagner. Ik heb de integriteit van Mark altijd kunnen waarderen, en een oordeel vellen, voordat al de feiten bekend zijn veroordeel ik ten sterkste!

Geplaatst door: Erwin Brouwer op

Wij zijn met school eens een keer bij Wegh in de zaak geweest en hebben een persoonlijke rondleiding gekregen van hem, moeilijk voor de stellen aan de hand van eerste indruk..

Geplaatst door: peter op

Het bedrijf van de heer Wegh verkoopt acht Porches per week, je moet eens proberen acht b.v. Suzuki’s te verkopen dan kijk je er opeens heel anders tegen aan.

Geplaatst door: B. van Toorn op

Zat er aan te komen.
Goedkoper zijn dan de andere dealers, met een duurder pand. Dan moet inkoopprijs naar beneden.
BTW is een slok op een borrel.
Je concurenten hebben leedvermaak. Kunnen zij ook weer eens wat verdienen.

Geplaatst door: concurent op

wij kennen mark als een zeer betrouwbaar persoon hij was onze 1e rayon manager voor volkswagen,pon’s automobielhandel bv ik hoop dat het bericht op een misverstand berust

Geplaatst door: peter middeldorp op

Voorlopig is het alleen nog maar de verdenking. Laat de feiten nog maar komen. Mensen die wat bijzonders presteren en hun kop boven het maaiveld uitsteken worden het eerst eruit gehaald. Zijn klanten denken heel anders over hem en het bedrijf (qua inzet en kwaliteit) dan de belastingdienst. Benieuwd of het allemaal waar is.

Geplaatst door: Dave op

Pon houdt zich weer eens van de domme. In plaats van het leveren van bijstand aan haar dealer, zegt deze woordvoerder doodleuk geen partij te zijn. De heer Wegh moet snel opheldering verschaffen en de kwestie met de fiscus tot oplossing brengen, anders dreigt hij subiet zijn dealerschap te verliezen. In elk dealercontract staat immers dat bij fraude de importeur het contract per direct kan opzeggen en reken maar dat Pon daarvan gebruik zal maken. Advies aan de heer Wegh: neem een goede advocaat in de arm, en dan bij voorkeur niet van het type Moszkowicz.

Geplaatst door: Rutger Sark op

Eerst maar eens afwachten wat er loos is. Het zijn verdenkingen en het is niet erg moeilijk om iemand in een kwaad daglicht te stellen.
Dat Pon zich afzijdig houdt is logisch. PC Gelderland valt niet onder het Pon concern maar is net als Einhoven een zelfstandig Porsche dealer.

Geplaatst door: GT3RS op

Blijkbaar gunt iemand Mark zijn succes niet!! Ongelooflijk! Laten we het over 1 ding duidelijk zijn, iemand is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Jammer alleen dat iedereen er nu wereld nieuws van maakt! Had ook best wel iets discreter gekund! Sterkte Mark!

Geplaatst door: Chris A op

Zonder te “rommelen” kan je in deze tijd niet overleven als dealer. Jammer als je net gepakt wordt.

Geplaatst door: autoritair op

ik vind het jammer dat iedereen zijn oordeel al klaar heeft zonder dat er daadwerkelijk een veroordeling is.
ik ken Mark al vanaf de start van porsche centrum gelderland. Als ondernemer moet je tegenwoordig creatief zijn om nog geld te kunnen verdien. creativiteit is niet per definitie strafbaar. Als je als klant een slechte ervaring hebt met een bedrijf, wat ik me bij mark niet kan voorstellen, hoef je iemand niet publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. ik wens Mark, zijn gezin en medewerkers veel wijsheid in deze rumoerige tijd.

Geplaatst door: jeroen W. op

Bij de concurrent is te lezen dat meneer Wegh weer vrij man is en dat de introductie van de Cayman morgen gewoon doorgaat.

Geplaatst door: Sander Frinks op

reactie op 28-02-2013 op 16:57 Rutger Sark. Pon is een dealer(groep) van Porsche. Porsche Gelderland is een dealer van Porsche. Porsche Gelderland is niet lid van de PON Dealergroep (maar onafhankelijk van PON). Porsche Gelderland heeft dus geen dealercontract met PON, maar met Porsche. Uw hele bericht raakt dus kant noch wal. PON heeft dus (inderdaad) helemaal niets met Porsche Gelderland te maken.

Geplaatst door: Lezer op

Aan (anonieme) lezer,

Pon (de holding) is de Nederlandse importeur van het merk Porsche. Alle Porschedealers staan onder contract van Pon. Daarnaast is er ook een Pon- dealergroep. Die maakt ook deel uit van de Pon-organisatie maar staat los van de importactiviteiten.

Als u geen verstand van zaken hebt, reageer dan niet.

Groet,

Rutger Sark

Geplaatst door: Rutger Sark op