De Fiod heeft dinsdag 26 februari Mark Wegh, de 45-jarige directeur van Porsche Centrum Gelderland, aangehouden op verdenking van belastingfraude en valsheid in geschrift. ‘Het vermoeden is dat de dealer van auto’s uit het dure segment, op grote schaal omzetbelasting heeft ontdoken. Het nadeel van de fraude wordt geschat op ten minste een miljoen euro.’

De Fiod heeft in het onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket ook het autobedrijf en de woning van de verdachte doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op bankrekeningen en een privécollectie klassieke auto’s. Ook is beslag gelegd op wagens die bij het autobedrijf op voorraad stonden, zo meldt de Belastingdienst.

Porsche Centrum Gelderland staat binnen de Porsche-organisatie goed bekend en kreeg de vorige maand nog  voor de vierde keer de titel Porsche Excellente Dealer. De woordvoerder van Pon, Jacques Geijsen, meldt desgevraagd dat het ‘een bedrijf in Gelderland’ betreft waarmee Pon geen bemoeienis heeft, behalve dan dat het bedrijf ‘een dealer van het prachtige merk Porsche is. "’Het is wat het is. Wij zijn geen partij en ik kan er niets over zeggen."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding