Tyrenet zocht samenwerking met Dealer Banden Beheer (DBB) en heeft inmiddels de gewenste koppeling tot stand gebracht tussen het pakket Dealer Banden Beheer en de module bandenopslag in de Tyrenet Internet Catalogus (TIC). "Dealers moeten het DBB-systeem eigenlijk gebruiken maar sommige zijn ook klant bij Tyrenet en gebruiken de opslagmodule van ons systeem. Tot dusver moest de dealer de gegevens dan twee keer invoeren wat veel tijd kost en fouten maken in de hand werkt. Door de nieuwe koppeling hoeft dat niet meer. Dus als de dealer de gegevens invoert in het DBB, dan worden de gegevens  automatisch bijgewerkt op ons TIC-systeem", aldus marketingfunctionaris Lisanne van Uden van Tyrenet.

Tyrenet claimt de eerste bandenorganisatie-met-een-bandenhotel te zijn die een koppeling met DBB tot stand heeft gebracht. Tyrenet is een landelijke verkooporganisatie van merkonafhankelijke en zelfstandige regionale banden- en velgenspecialisten.  Het concept dat Tyrenet door de jaren heen heeft ontwikkeld kenmerkt zich door franko leveringen meerdere  keren per dag, waarbij wordt samengewerkt met de officiële bandenimporteurs. De regionale distributie wordt gecombineerd met een marketing-, verkoop- en automatiseringsondersteuning  voor de klanten. Met name de Tyrenet Internet Catalogus (TIC) draagt hieraan bij.

DBB is het door importeurs, dealers en dealerverenigingen opgezette dealersysteem om bandensets digitaal te registreren. Enerzijds is dat om voor leasemaatschappijen de staat en de status van de zomer- c.q. winterbandensets centraal en uniform inzichtelijk te maken. Anderzijds is het een centrale tool voor de ruim drieduizend aangesloten dealerbedrijven om de bandenwissels optimaal te managen.