15 maanden cel voor autohandelaar Snellers

Autohandelaar Snellers uit Deurningen is door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden veroordeeld tot vijftien maanden cel. Dat meldt RTV-Oost.

De lezing van het hof is dat Snellers zich schuldig heeft gemaakt aan ‘gewoonteheling, feitelijke leiding geven aan valsheid in geschrifte en het doen van onjuiste belastingaangiften alsmede het niet voeren van een administratie overeenkomstig de Belastingwet en tenslotte aan faillissementsfraude’. De autohandelaar uit Deurningen verkocht onder meer auto’s aan een crimineel die hem contant betaalde, terwijl Snellers wist dat dit geld afkomstig was van drugshandel. Om niet tegen de lamp te lopen, stelde Snellers valse contracten op. Het hof zegt daarover: "Door op deze wijze te handelen heeft Snellers aan een drugscrimineel de gelegenheid verschaft om buiten het zicht van de autoriteiten met crimineel geld auto’s ter waarde van honderdduizenden guldens te kopen. Snellers is door zijn handelen medeverantwoordelijk voor het in stand blijven van deze zware drugscriminaliteit." Het hof rekent het Snellers zwaar aan dat hij als leidinggevende van een bedrijf zijn medewerkers erbij heeft betrokken. Het is onbekend of Snellers in cassatie gaat, aldus RTV-Oost.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hij Heeft/had gelijk , geld is geld en de overheid doet niet anders, goochelen met geld en ontduikt haar eigen belastingen middels finance constructies in Ierland ! dus……….

Geplaatst door: Freek op

Wellicht gaat men ook voorbij aan het feit dat je soms door criminelen “gedwongen” wordt zo te handelen…

Geplaatst door: Jan op

de druk is soms te groot.wel een zware straf, vele andere staan snel buiten.

Geplaatst door: carel op

Het bedrijf doet wel alle afdrachten en betaalt alle belastingen. dadelijk weer een bedrijf failliet en personeel op straat. konden wij maar oordelen over de regeringen en hun methodes. altijd achteraf sorry foutje ik treed wel af en krijg wachtgeld als ik het boetekleed aantrek als bestuurder van dit land. iemand die een bedrijf runt en goed probeert te runnen moet ook nog de taak van de belastingsienst opzich nemen en mag als dank gaan zitten en zijn zaak dadelijk op de fles. jammer dat het zo loopt in dit land. het wordt tijd voor mensen met realiteits zin en motivatie die aan de amcht moeten komen.

Geplaatst door: Michel van den Berg op

Ik praat niets goed, maar als ik zie wat er met ONS belastinggeld gedaan wordt (Bilgaren/Griekenland/ Banken en ga zo nog maar even door) dan wordt het tijd dat onze zogenaamde LEIDERS ook eens ter verantwoording worden geroepen en boeten voor huin daden. dan is Snellers ineens niet meer dan een boefje. Maar dat gebeurt natuurlijk nooit, want zij handhaven nota bene zelf de wet. Hoeveel gekker moet het in dit land van minaretten nog worden???

Geplaatst door: Peter op

Ik ben het zo eens met voorgaande reakties en realiseer me dat Nederland niet meer een land is om trots op te zijn en zeker geen ondernemersland is wat het altijd wel was, wat doen we hier nog?

Geplaatst door: Thijs Blatter op
15 maanden cel voor autohandelaar Snellers - Automobielmanagement.nl

15 maanden cel voor autohandelaar Snellers

Autohandelaar Snellers uit Deurningen is door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden veroordeeld tot vijftien maanden cel. Dat meldt RTV-Oost.

De lezing van het hof is dat Snellers zich schuldig heeft gemaakt aan ‘gewoonteheling, feitelijke leiding geven aan valsheid in geschrifte en het doen van onjuiste belastingaangiften alsmede het niet voeren van een administratie overeenkomstig de Belastingwet en tenslotte aan faillissementsfraude’. De autohandelaar uit Deurningen verkocht onder meer auto’s aan een crimineel die hem contant betaalde, terwijl Snellers wist dat dit geld afkomstig was van drugshandel. Om niet tegen de lamp te lopen, stelde Snellers valse contracten op. Het hof zegt daarover: "Door op deze wijze te handelen heeft Snellers aan een drugscrimineel de gelegenheid verschaft om buiten het zicht van de autoriteiten met crimineel geld auto’s ter waarde van honderdduizenden guldens te kopen. Snellers is door zijn handelen medeverantwoordelijk voor het in stand blijven van deze zware drugscriminaliteit." Het hof rekent het Snellers zwaar aan dat hij als leidinggevende van een bedrijf zijn medewerkers erbij heeft betrokken. Het is onbekend of Snellers in cassatie gaat, aldus RTV-Oost.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hij Heeft/had gelijk , geld is geld en de overheid doet niet anders, goochelen met geld en ontduikt haar eigen belastingen middels finance constructies in Ierland ! dus……….

Geplaatst door: Freek op

Wellicht gaat men ook voorbij aan het feit dat je soms door criminelen “gedwongen” wordt zo te handelen…

Geplaatst door: Jan op

de druk is soms te groot.wel een zware straf, vele andere staan snel buiten.

Geplaatst door: carel op

Het bedrijf doet wel alle afdrachten en betaalt alle belastingen. dadelijk weer een bedrijf failliet en personeel op straat. konden wij maar oordelen over de regeringen en hun methodes. altijd achteraf sorry foutje ik treed wel af en krijg wachtgeld als ik het boetekleed aantrek als bestuurder van dit land. iemand die een bedrijf runt en goed probeert te runnen moet ook nog de taak van de belastingsienst opzich nemen en mag als dank gaan zitten en zijn zaak dadelijk op de fles. jammer dat het zo loopt in dit land. het wordt tijd voor mensen met realiteits zin en motivatie die aan de amcht moeten komen.

Geplaatst door: Michel van den Berg op

Ik praat niets goed, maar als ik zie wat er met ONS belastinggeld gedaan wordt (Bilgaren/Griekenland/ Banken en ga zo nog maar even door) dan wordt het tijd dat onze zogenaamde LEIDERS ook eens ter verantwoording worden geroepen en boeten voor huin daden. dan is Snellers ineens niet meer dan een boefje. Maar dat gebeurt natuurlijk nooit, want zij handhaven nota bene zelf de wet. Hoeveel gekker moet het in dit land van minaretten nog worden???

Geplaatst door: Peter op

Ik ben het zo eens met voorgaande reakties en realiseer me dat Nederland niet meer een land is om trots op te zijn en zeker geen ondernemersland is wat het altijd wel was, wat doen we hier nog?

Geplaatst door: Thijs Blatter op