Van Mossel en Mandemakers nu samen in Opel-dealer OPC

De Van Mossel Groep en De Mandemakers Groep nemen samen Opel- en Chevrolet-dealer Opel Centrum Oosterhout (OPC) over met vestigingen in Oosterhout en Dongen. In Oosterhout doet OPC ook bedrijfswagens, in een apart bedrijfswagencentrum.

De activiteiten van OPC worden onder gebracht in een aparte organisatie, buiten de bestaande dealeractiviteiten van de Van Mossel Groep. In dit nieuwe bedrijf neemt zowel De Mandemakers Groep als de Van Mossel Groep voor 50% deel. De partijen doen geen verdere uitspraken over de financiële overnamedetails.  De overname van OPC is niet de eerste gezamenlijke onderneming van Van Mossel Groep en Mandemakers. Begin dit jaar namen ze de leaseactiviteiten van J&T en Directlease over en brachten deze samen met Van Mossel Leasing onder in een nieuwe holding, International Car Lease Holding.

Directeur Eric Berkhof van Van Mossel Groep: "De overname van OPC past uitstekend in onze groeistrategie. Met OPC  voegen we een sterk merk toe aan ons portfolio. We hebben met onze bestaande dealerorganisatie  bewezen tegen de stroom in te kunnen scoren. Met onze kennis van en sterke positie op de zakelijke markt kunnen we OPC daardoor verder laten groeien. Ik verwacht op termijn, naast Opel en Chevrolet,  nog meer merken aan onze organisatie  toe te voegen." Mede-eigenaar Ben Mandemakers over de overname van OPC: "Dit is een goede investering en past ook goed in de strategische verbreding van de activiteiten van Mandemakers Groep. Bovendien biedt deze overname veel kansen voor onze al bestaande samenwerking."

De overname van OPC en de participatie van de Mandemakers Groep staat los de bestaande dealer- en schadeherstelactiviteiten binnen de Van Mossel Groep. De Mandemakers Groep en de Van Mossel Groep participeren voor 50% in deze nieuwe organisatie. De dagelijkse leiding van OPC komt in handen van Robbert-Jan Thepass. De overname en de samenvoeging in de nieuwe holding heeft geen invloed op het aantal arbeidsplaatsen en vindt plaats onder voorbehoud van de toestemming van de mededingingsautoriteiten.

De Van Mossel Groep is ruim vijftig jaar geleden opgericht en houdt zich bezig met autoleasing en  met de exploitatie van auto- en schadeherstelbedrijven en met autoverhuur . De autobedrijven van de Van Mossel Groep zijn Volkswagen- en Audi dealerbedrijven. De Mandemakers Groep is al gedurende vier decennia een succesvolle retailer. Vanuit het hoofdkantoor in Waalwijk wordt via een drietal divisies in met name Nederland, Duitsland en België keukens, sanitair en meubels verkocht. De omzet is ruim een miljard euro en de groep telt enkele duizenden medewerkers.

OPC heeft als enige Opel-dealer in Nederland een apart bedrijfswagencentrum. Sinds 2008 voert het bedrijf naast Opel ook het merk Chevrolet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Van Mossel en Mandemakers nu samen in Opel-dealer OPC - Automobielmanagement.nl

Van Mossel en Mandemakers nu samen in Opel-dealer OPC

De Van Mossel Groep en De Mandemakers Groep nemen samen Opel- en Chevrolet-dealer Opel Centrum Oosterhout (OPC) over met vestigingen in Oosterhout en Dongen. In Oosterhout doet OPC ook bedrijfswagens, in een apart bedrijfswagencentrum.

De activiteiten van OPC worden onder gebracht in een aparte organisatie, buiten de bestaande dealeractiviteiten van de Van Mossel Groep. In dit nieuwe bedrijf neemt zowel De Mandemakers Groep als de Van Mossel Groep voor 50% deel. De partijen doen geen verdere uitspraken over de financiële overnamedetails.  De overname van OPC is niet de eerste gezamenlijke onderneming van Van Mossel Groep en Mandemakers. Begin dit jaar namen ze de leaseactiviteiten van J&T en Directlease over en brachten deze samen met Van Mossel Leasing onder in een nieuwe holding, International Car Lease Holding.

Directeur Eric Berkhof van Van Mossel Groep: "De overname van OPC past uitstekend in onze groeistrategie. Met OPC  voegen we een sterk merk toe aan ons portfolio. We hebben met onze bestaande dealerorganisatie  bewezen tegen de stroom in te kunnen scoren. Met onze kennis van en sterke positie op de zakelijke markt kunnen we OPC daardoor verder laten groeien. Ik verwacht op termijn, naast Opel en Chevrolet,  nog meer merken aan onze organisatie  toe te voegen." Mede-eigenaar Ben Mandemakers over de overname van OPC: "Dit is een goede investering en past ook goed in de strategische verbreding van de activiteiten van Mandemakers Groep. Bovendien biedt deze overname veel kansen voor onze al bestaande samenwerking."

De overname van OPC en de participatie van de Mandemakers Groep staat los de bestaande dealer- en schadeherstelactiviteiten binnen de Van Mossel Groep. De Mandemakers Groep en de Van Mossel Groep participeren voor 50% in deze nieuwe organisatie. De dagelijkse leiding van OPC komt in handen van Robbert-Jan Thepass. De overname en de samenvoeging in de nieuwe holding heeft geen invloed op het aantal arbeidsplaatsen en vindt plaats onder voorbehoud van de toestemming van de mededingingsautoriteiten.

De Van Mossel Groep is ruim vijftig jaar geleden opgericht en houdt zich bezig met autoleasing en  met de exploitatie van auto- en schadeherstelbedrijven en met autoverhuur . De autobedrijven van de Van Mossel Groep zijn Volkswagen- en Audi dealerbedrijven. De Mandemakers Groep is al gedurende vier decennia een succesvolle retailer. Vanuit het hoofdkantoor in Waalwijk wordt via een drietal divisies in met name Nederland, Duitsland en België keukens, sanitair en meubels verkocht. De omzet is ruim een miljard euro en de groep telt enkele duizenden medewerkers.

OPC heeft als enige Opel-dealer in Nederland een apart bedrijfswagencentrum. Sinds 2008 voert het bedrijf naast Opel ook het merk Chevrolet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding