Opruiming levert Belgen autokoopjes op

Autofabrikanten dumpen hun overtollige voorraad auto’s met grote kortingen op de Europese markten. Ze mikken daarbij vooral op België, waar de vraag tot nu toe dit jaar nog redelijk op peil is gebleven. Daar zijn bepaalde modellen nu met een korting tot 35 procent te koop.

Dat meldt de economische krant L’Echo. Volgens de krant hadden de grote autobedrijven na het desastreus verlopen 2012 dit jaar gehoopt op een stabilisatie van de Europese autoverkopen. Daar hadden ze dan ook hun productiecijfers op afgestemd. Nu de markt echter fors blijft inzakken, zitten ze met grote voorraden die nu met grote kortingen op de markt worden gegooid. In België adverteren de grote merken ook met kreten als ‘Last minute’ of ‘De voorraad moet weg’, signaleert L’Echo. ‘’Onze markt houdt veel beter stand dan zeg maar Spanje of Italië, dus hier zien de fabrikanten kans om nog van al die auto’s af te komen,” verklaart een Belgische dealer daarbij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opruiming levert Belgen autokoopjes op - Automobielmanagement.nl

Opruiming levert Belgen autokoopjes op

Autofabrikanten dumpen hun overtollige voorraad auto’s met grote kortingen op de Europese markten. Ze mikken daarbij vooral op België, waar de vraag tot nu toe dit jaar nog redelijk op peil is gebleven. Daar zijn bepaalde modellen nu met een korting tot 35 procent te koop.

Dat meldt de economische krant L’Echo. Volgens de krant hadden de grote autobedrijven na het desastreus verlopen 2012 dit jaar gehoopt op een stabilisatie van de Europese autoverkopen. Daar hadden ze dan ook hun productiecijfers op afgestemd. Nu de markt echter fors blijft inzakken, zitten ze met grote voorraden die nu met grote kortingen op de markt worden gegooid. In België adverteren de grote merken ook met kreten als ‘Last minute’ of ‘De voorraad moet weg’, signaleert L’Echo. ‘’Onze markt houdt veel beter stand dan zeg maar Spanje of Italië, dus hier zien de fabrikanten kans om nog van al die auto’s af te komen,” verklaart een Belgische dealer daarbij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding