Renault introduceerde de Motrio garageformule in ons land in 2011. Toentertijd startte dealer Jongerius de eerste vestiging. De ambitie was om snel tot vijf vestigingen te komen, waarna een brede uitrol zou kunnen volgen naar een landelijk dekkend netwerk. Deze ontwikkeling is nu echter in de kiem gesmoord. Ook de Motrio-vestiging van Jongerius is inmiddels gesloten. Volgens Diederik Mol, directeur service & kwaliteit bij Renault Nederland, is het nu niet de juiste tijd voor dergelijke investeringen. "We hebben er niettemin veel van geleerd en van uitstel hoeft zeker geen afstel te komen." Volgens Mol rechtvaardigt het huidige marktsituatie van dit moment niet de vereiste investeringen in een universeel netwerk voor Renault-dealers. "Dealers zijn prima in staat om de markt van oudere bouwjaren te bewerken. Er is volgens ons ook voldoende ruimte in de markt om hier een succes van te maken, maar nu even niet." Dit besluit betreft overigens uitsluitend de Nederlandse markt, in Frankrijk wordt al jaren met de Motrio-formule gewerkt. Motrio is daarnaast ook de naam van het tweedelijnsonderdelenmerk van Renault, dat gewoon blijft bestaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding