Belgische dealer pakt graag contant geld aan

Ruim de helft van de dealers in België heeft er geen enkel probleem mee als een autokoper een deel van of zelfs de gehele aankoopsom contant wil afrekenen.

Sinds vorig jaar april mogen ze op grond van een wet tegen het witwassen niet meer dan vijfduizend euro ‘cash’ accepteren. Maar wie met méér aankomt, zal weinig problemen ondervinden. Voorheen stond dat bedrag nog op vijftienduizend euro.

Het economisch dagblad De Tijd meldt een en ander op basis van een rapport van de financiële inspectiedienst.  Bij een gerichte controle van 270 autodealers bleek 54 procent de afgelopen tijd minstens één keer meer dan vijftienduizend euro contant aangenomen te hebben. De dienst zal de autosector de komende tijd dan ook scherp in de gaten houden, om te kijken of de dealers zich beter aan de voorschriften gaan houden. Het maximum bedrag aan contact geld bij een grote transactie, zoals het kopen van een auto, wordt overigens begin volgend jaar verder terug gedraaid – naar drieduizend euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische dealer pakt graag contant geld aan - Automobielmanagement.nl

Belgische dealer pakt graag contant geld aan

Ruim de helft van de dealers in België heeft er geen enkel probleem mee als een autokoper een deel van of zelfs de gehele aankoopsom contant wil afrekenen.

Sinds vorig jaar april mogen ze op grond van een wet tegen het witwassen niet meer dan vijfduizend euro ‘cash’ accepteren. Maar wie met méér aankomt, zal weinig problemen ondervinden. Voorheen stond dat bedrag nog op vijftienduizend euro.

Het economisch dagblad De Tijd meldt een en ander op basis van een rapport van de financiële inspectiedienst.  Bij een gerichte controle van 270 autodealers bleek 54 procent de afgelopen tijd minstens één keer meer dan vijftienduizend euro contant aangenomen te hebben. De dienst zal de autosector de komende tijd dan ook scherp in de gaten houden, om te kijken of de dealers zich beter aan de voorschriften gaan houden. Het maximum bedrag aan contact geld bij een grote transactie, zoals het kopen van een auto, wordt overigens begin volgend jaar verder terug gedraaid – naar drieduizend euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding