Volgens een ingewijde gaat het om 47 mensen die moeten vertrekken. Eind vorige week zouden de eerste mensen op non-actief zijn gezet. Zij zitten nu met wachtgeld thuis tot en met 31 december, wanneer hun arbeidsovereenkomst definitief wordt beëindigd.

Auto Hoogenboom maakt deel uit van Pon Retail en is actief in Rotterdam. Vlaardingen, Barendrecht, Hellevoetsluis en Spijkenisse. Het bedrijf heeft circa driehonderd medewerkers. Begin dit jaar trad Paul Reinhard aan als algemeen directeur. Onder zijn leiding begon een traject om de organisatie – aldus een woordvoerder van Pon – "een stuk efficiënter" te maken. Rode draad in de aanpassing was om meer slagkracht te krijgen aan de commerciële kant. Daar zou een vijftiental nieuwe functies zijn gecreëerd, ten koste van functies in de backoffice c.q. staf. Door tijdelijke contracten niet te verlengen en via natuurlijk verloop zouden volgens de woordvoerder zo’n twintig formatieplaatsen zijn opgeheven.

Hoogenboom nam in 2011 de Voorne-Putten Autogroep over, met diverse vestigingen in Hellevoetsluis en Spijkenisse. Vorig jaar volgde Auto Maasstad (Rotterdam West en Vlaardingen). Sinds 1 februari jl. opereren alle vestigingen en bedrijven onder de naam Auto Hoogenboom.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding