Stern en Pouw voegen Mercedes-Benz en smart samen

Stern Groep en Pouw Automotive gaan hun activiteiten rond Mercedes-Benz en smart bundelen in Stern Auto. Doel is de transactie vóór 1 december af te ronden.

De krachtenbundeling beoogt een verdere (commerciële) groei met Mercedes-Benz en smart in Midden-Nederland. De combinatie zal verder gaan als Stern Auto onder leiding van Arnoud Zuijdendorp, met Stern Groep als meerderheidsaandeelhouder en Pouw Automotive Groep als minderheidsaandeelhouder.

Het aanvankelijke aantal van dertien vestigingen zal – "met het oog op het realiseren van aanzienlijke kostenbesparingen" – worden verminderd. De kostenslag zal zich voornamelijk richten op de vestigingen in Veenendaal (2) en Ede. De vestiging van Pouw-Stemerdink zal de basis vormen voor de Mercedes-Benz personen-en bestelwagenactiviteiten in dit verzorgingsgebied. Het Mercedes-Benz marktaandeel in Nederland van de nieuwe combinatie zal volgens Stern in de grootte orde liggen van ruim twintig procent voor personenauto’s en bijna twintig procent voor lichte bedrijfswagens.

Gezien de omvang van de betrokken ondernemingen wordt de beoogde combinatie gemeld aan de mededingingsautoriteit ACM. De SER, de betrokken vakorganisaties en Mercedes-Benz Nederland zijn van de voorgenomen samenvoeging op de hoogte gesteld. De ondernemingsraad van Stern Auto B.V. is om advies gevraagd.

Stern Groep heeft meerdere autoclusters, waaronder Stern Auto met twaalf Mercedes-Benz dealervestigingen in Amsterdam (2), Amstelveen, Almere, Hilversum, Utrecht, Nieuwegein, Zeist, Amersfoort, Nijkerk, Ede en Veenendaal.

Stern Auto vertegenwoordigt Mercedes-Benz personenwagens, lichte bedrijfswagens, vrachtwagens en smart. Pouw Automotive Groep heeft meerdere autoclusters waaronder Pouw-Stemerdink met 1 vestiging in Veenendaal. Zij vertegenwoordigt in die vestiging Mercedes-Benz personenauto’s en lichte bedrijfswagens. De vertegenwoordiging van Fiat Groep merken waaronder Alfa Romeo wordt binnenkort gestaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stern en Pouw voegen Mercedes-Benz en smart samen - Automobielmanagement.nl

Stern en Pouw voegen Mercedes-Benz en smart samen

Stern Groep en Pouw Automotive gaan hun activiteiten rond Mercedes-Benz en smart bundelen in Stern Auto. Doel is de transactie vóór 1 december af te ronden.

De krachtenbundeling beoogt een verdere (commerciële) groei met Mercedes-Benz en smart in Midden-Nederland. De combinatie zal verder gaan als Stern Auto onder leiding van Arnoud Zuijdendorp, met Stern Groep als meerderheidsaandeelhouder en Pouw Automotive Groep als minderheidsaandeelhouder.

Het aanvankelijke aantal van dertien vestigingen zal – "met het oog op het realiseren van aanzienlijke kostenbesparingen" – worden verminderd. De kostenslag zal zich voornamelijk richten op de vestigingen in Veenendaal (2) en Ede. De vestiging van Pouw-Stemerdink zal de basis vormen voor de Mercedes-Benz personen-en bestelwagenactiviteiten in dit verzorgingsgebied. Het Mercedes-Benz marktaandeel in Nederland van de nieuwe combinatie zal volgens Stern in de grootte orde liggen van ruim twintig procent voor personenauto’s en bijna twintig procent voor lichte bedrijfswagens.

Gezien de omvang van de betrokken ondernemingen wordt de beoogde combinatie gemeld aan de mededingingsautoriteit ACM. De SER, de betrokken vakorganisaties en Mercedes-Benz Nederland zijn van de voorgenomen samenvoeging op de hoogte gesteld. De ondernemingsraad van Stern Auto B.V. is om advies gevraagd.

Stern Groep heeft meerdere autoclusters, waaronder Stern Auto met twaalf Mercedes-Benz dealervestigingen in Amsterdam (2), Amstelveen, Almere, Hilversum, Utrecht, Nieuwegein, Zeist, Amersfoort, Nijkerk, Ede en Veenendaal.

Stern Auto vertegenwoordigt Mercedes-Benz personenwagens, lichte bedrijfswagens, vrachtwagens en smart. Pouw Automotive Groep heeft meerdere autoclusters waaronder Pouw-Stemerdink met 1 vestiging in Veenendaal. Zij vertegenwoordigt in die vestiging Mercedes-Benz personenauto’s en lichte bedrijfswagens. De vertegenwoordiging van Fiat Groep merken waaronder Alfa Romeo wordt binnenkort gestaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding