Op 2 september werden de gezamenlijke Mercedes-Benz en smart-activiteiten samengevoegd in Stern Auto. Maar nu willen beide partijen vervolgstappen zetten.

De samenvoeging van de leaseactiviteiten moet leiden tot één landelijk opererende lease-groep met een portefeuille van meer dan vijftienduizend leasecontracten. Verder krijgen volgens Stern/Pouw de schadeherstelactiviteiten een betere landelijke dekking, met achttien vestigingen. De universele-garageformule van Stern Groep, met inmiddels 5 SternPoints, zal dan groeien naar acht vestigingen. De autoverhuur activiteiten zullen een betere landelijke dekking krijgen met lagere structuurkosten.

Voor de autodealerbedrijven zou samenvoeging betekenen dat het merk Peugeot wordt toegevoegd aan het palet van door Stern vertegenwoordigde automerken. Daarnaast wordt het verzorgingsgebied van Volkswagen/Audi dan uitgebreid naar twee regio’s, waarbij de activiteiten van Pouw "aanmerkelijk groter" zijn dan die van Stern. Ook andere automerken, waaronder KIA en Opel, kunnen van de samenwerking profiteren.

De komende periode worden de importeurs van de diverse automerken gepolst over de vormgeving van de beoogde intensievere samenwerking. Ook de banken zullen nauw bij dit proces betrokken worden. Het is mogelijk dat dit onderzoek leidt tot de fusie van beide ondernemingen tot een grote landelijke automotive holding, met een goede regionale spreiding van vestigingen en activiteiten. Als zou blijken dat de beoogde samenvoeging van activiteiten inderdaad voordelen biedt, zullen fusiebesprekingen worden opgestart. Onder meer de beursnotering van Stern Groep kan dan aan de orde komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding