Het bedrijf langs de A2 bij Utrecht kreeg ruim een maand geleden het groene licht van het Britse zeer exclusieve merk. David Brimson, European Regional Director van McLaren Automotive, ziet de keuze voor een Nederlands dealerschap als een noodzakelijke stap. "Er zijn culturele verschillen tussen België en Nederland. En dan is er de kennis van Louwman van de markt. We hebben vierhonderd mensen uitgenodigd om met McLaren kennis te maken. Die moet je eigenlijk persoonlijk kennen en je moet ze op de juiste manier ontvangen. Louwman is hiervoor de aangewezen partner."

Eric Louwman, president van de Louwman Group: "Wij zijn er bijzonder trots op dat Louwman Exclusive officieel partner is van McLaren Automotive in Nederland. Ons team heeft meer dan dertig jaar ervaring met ’s werelds meest toonaangevende automerken. Het is een eer dat we McLaren aan onze portfolio kunnen toevoegen. Louwman Exclusive werkt volgens dezelfde principes als McLaren Automotive: wij willen klanten een uitzonderlijke ervaring bieden. Onze passie voor auto’s en onze scherpe focus op dienstverlening zijn daarbij leidend."

In een reactie op de aanstelling van Louwman Exclusive als Nederlandse distributeur voegde David Brimson daaraan toe: "Er was veel vraag naar een Nederlandse distributeur en aangezien de passie voor auto’s in de Louwman Group wereldwijd bekend is, hadden we geen passender partner kunnen vinden. De uitbreiding van ons distributienetwerk met McLaren Utrecht is een belangrijke stap in de voortdurende groei van het merk in Europa. Nederland is een belangrijke markt voor ons."

Meer hierover in AM 13 van november.