Belgische handel waarschuwt tegen louche collega’s

De Belgische Groepering van de Handelaars in tweedehands Voertuigen (GVO) waarschuwt tegen malafide handelaren die visitekaartjes achterlaten onder de ruitenwisser van geparkeerde auto’s.

Volgens de GVO gebeurt het steeds vaker dat een automobilist zo’n kaartje vindt met de vraag om zijn of haar auto te verkopen, meldt de krant De Standaard. Die visitekaartjes zijn zelden afkomstig van professionele handelaars en ingaan op zo’n aanbiedingen is niet zonder risico, waarschuwt de branche-organisatie. "Er zijn maar weinig echte professionals die zo werken", aldus Daniel Labours, algemeen secretaris van de GVO tegenover de krant. Volgens de handelaarsvereniging is het grootste risico dat iemand die zijn auto verkoopt via een ‘niet-officiële’ handelaar zijn geld maar gedeeltelijk krijgt of helemaal naar z’n centen kan fluiten.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische handel waarschuwt tegen louche collega’s - Automobielmanagement.nl

Belgische handel waarschuwt tegen louche collega’s

De Belgische Groepering van de Handelaars in tweedehands Voertuigen (GVO) waarschuwt tegen malafide handelaren die visitekaartjes achterlaten onder de ruitenwisser van geparkeerde auto’s.

Volgens de GVO gebeurt het steeds vaker dat een automobilist zo’n kaartje vindt met de vraag om zijn of haar auto te verkopen, meldt de krant De Standaard. Die visitekaartjes zijn zelden afkomstig van professionele handelaars en ingaan op zo’n aanbiedingen is niet zonder risico, waarschuwt de branche-organisatie. "Er zijn maar weinig echte professionals die zo werken", aldus Daniel Labours, algemeen secretaris van de GVO tegenover de krant. Volgens de handelaarsvereniging is het grootste risico dat iemand die zijn auto verkoopt via een ‘niet-officiële’ handelaar zijn geld maar gedeeltelijk krijgt of helemaal naar z’n centen kan fluiten.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding