Deze nominatie is bijzonder omdat Noble House het enige niet-Britse bedrijf is dat voor een Historic Motoring Award in deze speciale categorie in aanmerking komt. De feestelijke uitreiking is op donderdag 14 november in Londen. Er zullen toonaangevende personen uit de wereld van historische automobielen en autosport aanwezig zijn, onder wie tal van legendarische coureurs.
De jury van The International Historic Motoring Awards kent jaarlijks prijzen toe aan personen, bedrijven en organisaties die op het gebied van historische auto’s en autosport een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. De prijzen worden toegekend in dertien categorieën die elk een aspect van de historische autowereld uitlichten. Voorbeelden zijn het museum, de publicatie, de club, de historische auto en het evenement van het jaar. Na een strenge voorselectie door de jury, is voor elke categorie een shortlist van de beste kandidaten opgesteld. Op 14 november wordt bekendgemaakt wie uit hun midden als winnaars zijn gekozen.
Noble House voelt zich bijzonder vereerd om op de shortlist te staan van de categorie Specialist of the Year 2013. "In deze categorie nemen wij het op tegen vijf bedrijven die net als Noble House een bepaalde specialisatie hebben", zegt directeur Kees Huis in ‘t Veld. "Onze deelname is bijzonder omdat wij, vanuit het gezichtspunt van de Britse organisatie, het enige buitenlandse bedrijf zijn dat op de shortlist is terechtgekomen. De organisatie heeft mij laten weten dat Noble House een sterke kandidaat is, die een reële kans maakt de prijs te winnen. De organisatie toonde zich zeer onder de indruk van onze werkwijze als Aston Martin Heritage Dealer." Wie er uiteindelijk met een Historic Motoring Award naar huis gaat, wordt bepaald door een internationale jury van twintig personen. Hierin hebben onder anderen Derek Bell (vijfvoudig winnaar 24-uur van Le Mans), Horst Brüning (president Fiva), Ian Callum (designchef van Jaguar Cars) en Jay Leno  (tv-presentator en autoverzamelaar) en Franz-Josef Paefgen (VW Group).

Noble House zet zich sinds 1986 in voor het restaureren en onderhouden van klassieke Engelse automobielen. De specialisatie in Aston Martin heeft geleid tot de exclusieve toekenning van het officiële dealerschap van Aston Martin Heritage.