Eigenaar Henk Boxem zegt zich gezien zijn leeftijd (59), gebrek aan opvolging en de schaalvergroting in de markt te willen terugtrekken. De continuïteit van de onderneming is zeker gesteld, evenals de banen van de zes medewerkers, dank zij de aanstaande overname door Misker. De transactie heeft geen betrekking op het filiaal in ter Apel, dat eigendom is en blijft van Eddy Boxem, broer van Henk.

Boxem Stadskanaal werd in 1982 Ford-dealer, na eerst Austin te hebben vertegenwoordigd. Het bedrijf bestaat sinds 1956, met Henk Boxem als tweede generatie aan het stuur. "De eisen in de markt worden steeds strenger, daar moet je reëel in zijn. Toen ik begon, waren er meer dan 120 Ford-dealers, maar van de importeur hebben we te horen gekregen dat ze in de nabije toekomst terug willen naar 32 contractpartners."

Boxem Stadskanaal verkoopt op jaarbasis circa driehonderd nieuwe en gebruikte personenwagens, een kwart van wat de nieuwe eigenaar wegzet. "De regio waarin Boxem actief is, sluit goed aan bij die van ons", zegt directeur Gerrit Misker. "En aan de meest oostelijke kant zit Boxem tegen de Duitse grens aan." Misker zegt zakelijk gezien "een heel leuk jaar" achter de rug te hebben en verwelkomt de uitbreiding. Overigens zal de 63-jarige eigenaar de leiding over zijn bedrijf in de loop van 2014 overdragen aan zijn zoon Bram, waarmee de vierde generatie aantreedt.