Dat zei Diarmuid O’Connell, vice president Business Development, eerder vandaag in een gesprek met Automobiel Management.

De locatie dient om de techniek van de volledig elektrische auto aan de klant uit te leggen. Met behulp van interactieve displays en een designstudio kunnen bezoekers de auto geheel naar eigen smaak vormgeven. De Nederlandse markt is voor Tesla een hele belangrijke: de Europese eindassemblagefabriek en het distributiecentrum zijn gevestigd in Tilburg, het Europese hoofdkantoor staat in Amsterdam en dit jaar zijn bij ons ruim duizend Tesla’s Model S geregistreerd. Recentelijk heeft Tesla in Zevenaar en Oosterhout twee Superchargers in gebruik genomen, snelladers waar Tesla-eigenaren het accupakket van hun auto in een half uur voor tachtig procent kunnen opladen. Naast de bestaande Service Centers in Tilburg en Amsterdam, worden in 2014 nieuwe locaties geopend in (regio) Arnhem, Den Haag en Utrecht. Deze vestigingen zullen ook een showroom krijgen. Daarnaast blijft de eerste store in Nederland, sinds 2011 gevestigd in Eindhoven, ook geopend.

Eind volgend jaar lanceert het merk de Model X, een SUV die begin 2015 in Nederland op de markt. Komt. In hetzelfde jaar kunnen we kennismaken met een studiemodel van een nieuw instapmodel dat de BMW 3-serie moet gaan beconcurreren. Mogelijk verschijnt ook een stationwagenversie van deze Tesla, aldus O’Connell