Tijdens een feestelijke gebeurtenis bij dealer Guanshan heeft Yu Min, een 28-jarige interieurontwerper uit Shanghai, de sleutels van zijn splinternieuwe Qoros 3 Sedan overhandigd gekregen van de heer Volker Steinwascher, vice-president van Qoros.  "Het is zeer bevredigend om te zien dat we daadwerkelijk onze doelgroep -de moderne kosmopoliet die altijd verbonden wil zijn- aanspreken met onze producten."  Op basis van diepgaand onderzoek naar de moderne, grootstedelijke levensstijl en de daarbij horende mobiliteitsbehoefte heeft Qoros de 3 Sedan ontwikkeld als auto die voldoet aan de Europese normen van veiligheid, verfijning en kwaliteit, met prijzen vanaf 112 duizend RMB tot 168 duizend  RMB (16 tot 20 duizend euro).  De QorosQloud-diensten bieden diverse wereldprimeurs op het gebied van entertainment, navigatie, communicatie en voertuigmonitoring."
De Qoros 3 Sedan werd in september 2013 de eerste in China ontwikkelde auto die vijf sterren kreeg in de Euro NCAP crashtests. De 3 Sedan haalde ook de hoogste score in het Euro NCAP testprogramma in 2013 tot nu toe.  Gebaseerd op een modulair platform is de Qoros 3 Sedan het speerpunt in de ontwikkeling en lancering van een familie nieuwe modellen waarvan elk lid met een interval van zes tot twaalf maanden zal worden gepresenteerd.
Qoros Auto Co Ltd. is opgericht in 2007. De productontwikkelingen worden geleid door een internationaal team van specialisten uit de autobranche. Het doel is om een reeks modellen aan te bieden met een eigen identiteit en een hoog kwaliteitsniveau.  De fabriek staat in Changshu, een regio die van groot belang is voor de snel groeiende auto-industrie in China.