De formele afwikkeling met Fiat Auto Nederland moet nog plaatsvinden, maar in de afgelopen weken heeft Auto Palace alle relevante onderdelen en gereedschappen overgenomen van de Wensink-vestigingen Zwolle, Meppel, Hoogeveen, Veendam en Assen.

Behalve over de hoofdvestiging in Zwolle beschikt Auto Palace nog over twaalf filialen in noordoost Nederland. Enkele zijn dealer van Fiat, andere van Peugeot. Het is de bedoeling om in diverse filialen beide merken te gaan aanbieden. De locaties Zwolle en Hoogeveen worden ingericht volgens een nieuw concept waarmee autofabrikant Fiat-Chrysler Group de merken Alfa Romeo, Lancia, Jeep en Fiat op strategische plekken onder één dak gaat aanbieden. Auto Palace is één van de eerste in Nederland die gaat werken conform deze formule.  

De twee filialen waar Chevrolet wordt verkocht (Zwolle, Hoogeveen) zullen daar op termijn mee stoppen, gezien het besluit van moederbedrijf General Motors om het label Chevrolet terug te trekken uit West-Europa. Bij Wensink bestaat het portfolio nu uit Ford, Mercedes-Benz, Smart, Dodge, Chrysler en Jeep. De onderneming wil zich volledig focussen op Ford en Mercedes-Benz en vindt de overdracht van het dealerschap aan Auto Palace passen binnen deze strategie. 

Overigens heeft in het verlengde van de verschuivingsoperatie Alfa-specialist Jonker en Dolfsma deze week de onderdelen gekocht van het Wensink-magazijn in Meppel.