Bovag richt Kredietunie op voor mobiliteitsondernemers

Bovag richt deze maand de Kredietunie Mobiliteitsondernemers op. Het is een coöperatieve vereniging die het voor ondernemers gemakkelijker moet maken kredieten tot een kwart miljoen euro te krijgen.

Deze week sprak Bovag met een CDA-delegatie onder leiding van fractievoorzitter Van Haersma Buma over de noodzaak van zo’n eigen Kredietunie, naar aanleiding van het wetsvoorstel van het CDA waarmee men de oprichting van kredietunies gemakkelijker wil maken. Tweede Kamerlid Eddy van Hijum werkt aan het initiatiefwetsvoorstel. De brancheorganisatie vindt dat voor ondernemers niet dezelfde beperkingen hoeven te gelden als voor consumenten. "Ondernemers zijn gewend risico’s te nemen; zij kennen de branche waarbinnen het geld wordt uitgezet. Daarom is van belang dat deze unies de ruimte krijgen. Zowel leden als oud-leden kunnen deelnemen", aldus Bovag.

Ondernemers hebben in toenemende mate moeite financieringen bij een bank te krijgen. Dit komt omdat kredietaanvragen onder de 250 duizend euro voor banken kostbaarder zijn geworden. Een Kredietunie moet in zo’n geval dan uitkomst bieden. "Het is een coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk van, voor en door ondernemers in de branche. De ondernemers kunnen zowel geld inbrengen als voor geld aankloppen. Zij zijn en ze blijven eigenaar van de kredietunie, die obligaties kan uitgeven."
In Nederland zijn inmiddels vier pilots opgezet waaronder Kredietunie Zeeland. De Kredietunie Mobiliteitsondernemers wordt in de loop van deze maand opgericht, zegt Bovag.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bovag richt Kredietunie op voor mobiliteitsondernemers - Automobielmanagement.nl

Bovag richt Kredietunie op voor mobiliteitsondernemers

Bovag richt deze maand de Kredietunie Mobiliteitsondernemers op. Het is een coöperatieve vereniging die het voor ondernemers gemakkelijker moet maken kredieten tot een kwart miljoen euro te krijgen.

Deze week sprak Bovag met een CDA-delegatie onder leiding van fractievoorzitter Van Haersma Buma over de noodzaak van zo’n eigen Kredietunie, naar aanleiding van het wetsvoorstel van het CDA waarmee men de oprichting van kredietunies gemakkelijker wil maken. Tweede Kamerlid Eddy van Hijum werkt aan het initiatiefwetsvoorstel. De brancheorganisatie vindt dat voor ondernemers niet dezelfde beperkingen hoeven te gelden als voor consumenten. "Ondernemers zijn gewend risico’s te nemen; zij kennen de branche waarbinnen het geld wordt uitgezet. Daarom is van belang dat deze unies de ruimte krijgen. Zowel leden als oud-leden kunnen deelnemen", aldus Bovag.

Ondernemers hebben in toenemende mate moeite financieringen bij een bank te krijgen. Dit komt omdat kredietaanvragen onder de 250 duizend euro voor banken kostbaarder zijn geworden. Een Kredietunie moet in zo’n geval dan uitkomst bieden. "Het is een coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk van, voor en door ondernemers in de branche. De ondernemers kunnen zowel geld inbrengen als voor geld aankloppen. Zij zijn en ze blijven eigenaar van de kredietunie, die obligaties kan uitgeven."
In Nederland zijn inmiddels vier pilots opgezet waaronder Kredietunie Zeeland. De Kredietunie Mobiliteitsondernemers wordt in de loop van deze maand opgericht, zegt Bovag.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding