De showroom in Doha, de hoofdstad van het kleine oliestaatje, is een zogenaamde flagship store voor de regio en is opgericht in samenwerking met dealer Al Wajba Motors. De showroom heeft een oppervlakte van 150 vierkante meter waarin klanten en gasten in een luxueuze Bugatti-ambience worden ontvangen. Later dit jaar wordt daarin een kleine boetiek met mode en accessoires van het merk Bugatti geopend.
Stefan Brungs, bestuurslid van Bugatti Automobiles zei tijdens de officiële opening dat het Midden-Oosten een van de belangrijkste markten is voor zijn merk en dat Qatar al een goede en succesvolle lokatie voor het merk is vanwege een enorm klantenpotentieel. Hij bedankte Sheikh Abdulrahman Bin Ahmed Mohammed Al Thani, eigenaar van Bugatti Qatar, voor zijn hulp en inzet met de oprichting van de showroom die aan alle mogelijke eisen van de veeleisende klanten voldoet. Een kwart van de totale verkopen van Bugatti wordt overigens gerealiseerd in het Midden-Oosten, waar vier dealers zijn gevestigd. Het sportwagenmerk is sinds 2006 in het emiraat vertegenwoordigd. Wereldwijd heeft Bugatti dertig dealers in negentien markten.
De opening vond plaats aan de vooravond van de Qatar International Motor Show waar Bugatti present is met een exclusieve versie van de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, die is ontworpen ter ere van de Chinese pianist Lang Lang. Op dezelfde dag is ook de Rally van Qatar van start gegaan. Het is de openingsronde van het FIA Middle East Rally Championship 2014 (HHemmes).