D’Ieteren koopt dealers op as Mechelen-Antwerpen

D’Ieteren, het grootste Belgische autobedrijf, heeft zijn netwerk op de as Mechelen-Antwerpen versterkt.

D’Ieteren importeert en verhandelt in eigen land alle merken binnen de VW-stal. De onderneming koopt nu de vestigingen van VW, Audi en Seat van het garagebedrijf Claessens in Wilrijk. Ook neemt zij een meerderheid in de groep ACM in Mechelen.  

Beide transacties volgen op de recente overname van de vestigingen van de groepen Joly en Beerens, die ook gevestigd zijn op de as Mechelen-Antwerpen. De groep beschikt daarmee over 35 vestigingen voor de VW-merken, die samen 16 procent van de markt afdekken.

Denis Gorteman, CEO van D’Ieteren Auto: "Onze netwerkstrategie om met zelfstandige concessiehouders te werken en om hun rendabele ontwikkeling op lange termijn te garanderen, blijft onveranderd. Het is onze ambitie de leider van de autodistributie te blijven op de Belgische markt."

Overigens deelde D’Ieteren onlangs mee zeven van de twaalf eigen vestigingen in en rond Brussel te gaan sluiten. Dat maakt deel uit van een herstructureringsoperatie om de kosten verder te drukken en zo de zware verliezen in te dammen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

D’Ieteren koopt dealers op as Mechelen-Antwerpen - Automobielmanagement.nl

D’Ieteren koopt dealers op as Mechelen-Antwerpen

D’Ieteren, het grootste Belgische autobedrijf, heeft zijn netwerk op de as Mechelen-Antwerpen versterkt.

D’Ieteren importeert en verhandelt in eigen land alle merken binnen de VW-stal. De onderneming koopt nu de vestigingen van VW, Audi en Seat van het garagebedrijf Claessens in Wilrijk. Ook neemt zij een meerderheid in de groep ACM in Mechelen.  

Beide transacties volgen op de recente overname van de vestigingen van de groepen Joly en Beerens, die ook gevestigd zijn op de as Mechelen-Antwerpen. De groep beschikt daarmee over 35 vestigingen voor de VW-merken, die samen 16 procent van de markt afdekken.

Denis Gorteman, CEO van D’Ieteren Auto: "Onze netwerkstrategie om met zelfstandige concessiehouders te werken en om hun rendabele ontwikkeling op lange termijn te garanderen, blijft onveranderd. Het is onze ambitie de leider van de autodistributie te blijven op de Belgische markt."

Overigens deelde D’Ieteren onlangs mee zeven van de twaalf eigen vestigingen in en rond Brussel te gaan sluiten. Dat maakt deel uit van een herstructureringsoperatie om de kosten verder te drukken en zo de zware verliezen in te dammen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding