Audi A3 wint Remarketing Award 2014

Tijdens de vierde editie van het Remarketing Event heeft een auto, namelijk de Audi A3, de Remarketing Award 2014 gewonnen. De Audi is daarmee dus zo’n beetje de Occasion van het Jaar over 2013 geworden.

De vakjury beoordeelde een groot aantal gebruikte auto’s uit de bouwjaren 2009 tot 2012 op het gebied van winstpotentieel, omloopsnelheid, het aantal stadagen en de populariteit onder consumenten. Ook werd er gekeken naar de NAP-scores (fraudegevoeligheid) en de innameschades van het betreffende model. De Audi A3 werd uiteindelijk tot winnaar gekozen op basis van de verkoopcijfers over 2013. Ook is het model volgens het juryrapport met zijn compacte afmetingen en zuinige motoren ‘passend in deze tijd’, terwijl de premiumuitstraling behouden is gebleven. Het brede motorengamma en het gegeven dat de compacte Audi bij veel consumentengroepen in de smaak valt, sprak ook in zijn voordeel. "De statijd is relatief kort en de auto kent in de regel een uitstekende transactiemarge", voegde juryvoorzitter Heitstra eraan toe. Toch was er ook een punt van kritiek: volgens de jury is er verbeterpotentieel op het gebied van service en claimafhandeling. Remco van Laar, die namens importeur Pon de prijs in ontvangst nam, beloofde dat hij hierover in overleg gaat met de afdeling garantieafhandeling.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi A3 wint Remarketing Award 2014 - Automobielmanagement.nl

Audi A3 wint Remarketing Award 2014

Tijdens de vierde editie van het Remarketing Event heeft een auto, namelijk de Audi A3, de Remarketing Award 2014 gewonnen. De Audi is daarmee dus zo’n beetje de Occasion van het Jaar over 2013 geworden.

De vakjury beoordeelde een groot aantal gebruikte auto’s uit de bouwjaren 2009 tot 2012 op het gebied van winstpotentieel, omloopsnelheid, het aantal stadagen en de populariteit onder consumenten. Ook werd er gekeken naar de NAP-scores (fraudegevoeligheid) en de innameschades van het betreffende model. De Audi A3 werd uiteindelijk tot winnaar gekozen op basis van de verkoopcijfers over 2013. Ook is het model volgens het juryrapport met zijn compacte afmetingen en zuinige motoren ‘passend in deze tijd’, terwijl de premiumuitstraling behouden is gebleven. Het brede motorengamma en het gegeven dat de compacte Audi bij veel consumentengroepen in de smaak valt, sprak ook in zijn voordeel. "De statijd is relatief kort en de auto kent in de regel een uitstekende transactiemarge", voegde juryvoorzitter Heitstra eraan toe. Toch was er ook een punt van kritiek: volgens de jury is er verbeterpotentieel op het gebied van service en claimafhandeling. Remco van Laar, die namens importeur Pon de prijs in ontvangst nam, beloofde dat hij hierover in overleg gaat met de afdeling garantieafhandeling.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding