Het van origine Britse bedrijf gaat Nederlandse autobezitters helpen ‘snel, veilig en gemakkelijk’ hun auto te verkopen en zo een betere deal te sluiten bij de aanschaf (zonder inruil) van een nieuwe auto.

Nederland is het eerste land dat webuyanycar.com aandoet bij zijn Europese expansie. De online auto-inkoopservice kiest bewust voor Nederland vanwege de sterke overeenkomsten met de Engelse automarkt. Webuyanycar.com zegt in het Verenigd Koninkrijk ‘een revolutie in het autoverkoopproces te hebben veroorzaakt’ door autoverkopers een derde manier te bieden om hun auto te verkopen. Naast de mogelijkheid om in te ruilen bij de dealer of moeite te moeten doen om de auto particulier te verkopen, biedt webuyanycar.com daarvoor een alternatief – zoals ikwilvanmijnautoaf.nl (Dealerdirect) dat doet, of anwbautoverkoopservice (Autorola).

Automobilisten kunnen hun auto op een eenvoudige manier aan webuyanycar.com verkopen en krijgen de opbrengst van de auto op hun bankrekening gestort. Webuyanycar.com verkoopt zijn ingekochte auto’s alleen via de commerciële kanalen. De Britse keten is gestart in 2006 en is eigendom van British Car Auctions (BCA). Het bedrijf zegt inmiddels een half miljoen Britse auto’s te hebben gekocht via 130 kantoren.
Het verkoopproces bestaat uit drie stappen:

1. Offerte: meteen een gratis online taxatie. Klanten ontvangen een gegarandeerd bod dat zeven dagen geldig is. Het voorstel is gebaseerd op real-time prijzen en gaat uit van de correctheid van de informatie zoals die door de klanten is verstrekt. In tegenstelling tot andere auto-inkoopdiensten is het gegarandeerde bod gratis, aldus Webuyanycar.
2. Afspraak: online wordt een afspraak gemaakt om de auto te tonen aan een medewerker van webuyanycar.
3. Afronden: De verkoop wordt afgerond door een inkoopexpert van webuyanycar. De transactie vindt plaats op een van de regiokantoren en het geld wordt rechtstreeks overgemaakt naar de bankrekening van de klant.
Webuyanycar.com zal in Nederland geleid gaan worden door Mike Arts (39). Voor zijn overstap naar webuyanycar.com was Arts algemeen directeur bij de Nederlandse vestiging van auto-inspectiebedrijf Macadam. Eerder werkte hij in diverse managementfuncties bij DaimlerChrysler en Renault Nederland.