Orange Motors vertegenwoordigt in zes vestigingen exclusief het merk Opel, daarnaast heeft men in drie vestigingen het erkend reparateurschap voor Chevrolet.

Tegelijkertijd met de lancering van de nieuwe bedrijfsnaam wordt het kerndeel van de reorganisatie afgerond. Van de oorspronkelijk zes vestigingen van P.A. van der Kooij werden er eind 2012 drie gesloten. De vestigingen in Naaldwijk, Schiedam en Hoogvliet bleven open. Bij het oorspronkelijke Eef en Huub ging men van vier naar drie vestigingen. Alleen de Rotterdamse vestiging langs de A20 werd gesloten, maar er gaat zich nog een wijziging voordoen: de vestiging aan de Rotterdamse Aristotelesstraat wordt binnenkort verruild voor de (veel goedkopere) ex-Hoogenboom-vestiging aan de Aploniastraat. Over het geheel genomen ging men qua personele bezetting van 310 naar 200 fte’s.

Orange Motors is nu in één klap de grootste exclusief Opel-dealer van Nederland, en de op één na grootste Opel-dealer in ons land – alleen Motorhuis is groter. Gelet op dit belang voor de GM-organisatie heeft importeur Opel Nederland een (gering) belang in de nieuwe vennootschap genomen. De beide leasebedrijven – Special Lease (een samenwerkingsverband met Athlon Car Lease) en Vemo Lease – en de twee schadeherstelbedrijven staan hier overigens buiten; deze zijn uitsluitend en in gelijke mate in handen van de beide fusiepartners.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding