Dat meldde  het concern woensdag in Detroit. Men heeft de klanten aangeschreven en verzocht een afspraak te maken bij de dealer. GM begint met het vervangen van de contactsloten bij de oudere modellen en vervolgens in een tweede golf bij de nieuwere  auto’s  – waarmee overigens minder problemen zijn. In totaal bestaat bij 2,6 miljoen auto’s op de hele wereld het gevaar dat het contactslot tijdens het rijden terugspringt. GM zelf brengt dertien dodelijke ongevallen in verband met het defect.
In Duitsland gaat het om ruim vierduizend modellen van de Opel GT uit de modeljaren 2007-2010. De oosterburen willen in mei beginnen met het vervangen van de sloten, zo meldt Automobilwoche. Het totale aantal Opels GT dat in Nederland bij de actie betrokken is, is 242 exemplaren. Alle betrokken klanten zijn geïnformeerd, aldus Opel Nederland.