Grootse Britse dealer Pendragon draait prima

Pendragon, met 220 lokaties de grootste autodealer van Groot-Brittannië, heeft een uitstekend eerste halfjaar achter de rug. Vooral dankzij de occasions wist Pentagon de winst nagenoeg te verdubbelen tot (omgerekend) 42 miljoen euro. Dat was ongeveer 1,6 procent van de omzet.

De omzet ging met bijna drie procent omhoog tot net boven de twee miljard pond ofwel 2,6 miljard euro. Pendragon, dat ook een twintigtal vestigingen heeft in Californië, werkt op de Britse markt onder de namen Stratstone en Evans Halshaw. Daarbij doet Stratstone vooral de duurdere merken waaronder Mercedes, BMW maar ook Ferrari en Aston-Martin terwijl Evans Halshaw zich met onder meer Vauxhall (Opel), Renault inclusief Dacia en Peugeot meer op de massamarkt richt. Pendragon, dat aan de beurs van Londen genoteerd is, meldt dat de handel in occassions de grootste bijdrage aan de winstgroei leverde. Topman Trevor Finn: ‘’Sterke prestaties van de divisies voor gebruikte auto’s en nieuwe auto’s en van de aftersalesservices zorgden voor een flinke groei van de winst.” Finn meldt daarbij ook dat de Britse autokoper steeds meer zijn toevlucht zoekt tot het internet. Bij Pendragons werkmaatschappijen zelf nam het aantal internetbezoekers toe met bijna dertien procent. Op grond van de resultaten wil Finn het aantal vestigingen in de nabije toekomst verder uitbouwen om de nationale dekking verder te vergroten.

 

Grootse Britse dealer Pendragon draait prima - Automobielmanagement.nl

Grootse Britse dealer Pendragon draait prima

Pendragon, met 220 lokaties de grootste autodealer van Groot-Brittannië, heeft een uitstekend eerste halfjaar achter de rug. Vooral dankzij de occasions wist Pentagon de winst nagenoeg te verdubbelen tot (omgerekend) 42 miljoen euro. Dat was ongeveer 1,6 procent van de omzet.

De omzet ging met bijna drie procent omhoog tot net boven de twee miljard pond ofwel 2,6 miljard euro. Pendragon, dat ook een twintigtal vestigingen heeft in Californië, werkt op de Britse markt onder de namen Stratstone en Evans Halshaw. Daarbij doet Stratstone vooral de duurdere merken waaronder Mercedes, BMW maar ook Ferrari en Aston-Martin terwijl Evans Halshaw zich met onder meer Vauxhall (Opel), Renault inclusief Dacia en Peugeot meer op de massamarkt richt. Pendragon, dat aan de beurs van Londen genoteerd is, meldt dat de handel in occassions de grootste bijdrage aan de winstgroei leverde. Topman Trevor Finn: ‘’Sterke prestaties van de divisies voor gebruikte auto’s en nieuwe auto’s en van de aftersalesservices zorgden voor een flinke groei van de winst.” Finn meldt daarbij ook dat de Britse autokoper steeds meer zijn toevlucht zoekt tot het internet. Bij Pendragons werkmaatschappijen zelf nam het aantal internetbezoekers toe met bijna dertien procent. Op grond van de resultaten wil Finn het aantal vestigingen in de nabije toekomst verder uitbouwen om de nationale dekking verder te vergroten.