Met zowel in- als externe partijen wordt gesproken, zegt Rob Appels, Director Corporate Communications bij DAF Trucks. "Meer willen we daar niet over kwijt – in het belang van de besprekingen die gaande zijn." Klanten van de Cosmo-dealerbedrijven kunnen voor onderhoud en reparatie terecht bij de overige 64 DAF-dealerlocaties in Nederland.

Appels zegt het faillissement van de Koops Furness-groep en daarmee de Cosmo-dealerbedrijven "te betreuren, vooral ook voor de betrokken medewerkers." DAF Trucks wenst niet concreet in te gaan op gisteren gedane opmerkingen van Eric Berkhof – directeur Van Mossel Groep – dat bij DAF de winstmarges structureel te laag zouden zijn. "Het enige wat we daarover willen zeggen, is dat de veelal mono-franchise DAF-dealerbedrijven in de regel een goede boterham verdienen en vaak een decennialange relatie met DAF hebben."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding