Nissan-dealers Koops Furness naar Herwers Groep

De Herwers Groep breidt haar activiteiten in Deventer en Apeldoorn uit met het dealerschap van Nissan.

De overgang is geen direct gevolg van het recente faillissement van Koops Furness, beklemtonen Jos Herwers en Nissan-woordvoerder Bart van Tienen. "Maar de zaken zijn er wel door in een stroomversnelling gekomen", aldus Van Tienen.

Nissan Nederland was al langer ontevreden over de aandacht die het merk kreeg binnen de Koops Furness groep. Beide partijen besloten eind vorig jaar uit elkaar te gaan. Uiterlijk in oktober 2015 zou dat proces, inclusief de aanstelling van nieuwe dealers, moeten zijn afgerond. Ook over Koops Furness’ andere Nissan-vestigingen (Utrecht, Amersfoort, Huizen, Zeist, Nieuwegein) is de importeur al geruime tijd in gesprek met kandidaten.

Op zoek naar een alternatief voor de vestigingen in Apeldoorn en Deventer polste de importeur Herwers, Nissan-dealer vanaf het eerste uur. "Jos beschikt over jarenlange ervaring en affiniteit met het merk, zit al in het gebied (met Hyundai, red.) en is bovendien een bevlogen ondernemer." Het marktaandeel dat Nissan noteert in het verzorgingsgebied van de Herwers Groep is volgens Van Tienen "substantieel groter" dan de performance van Koops Furness.

Herwers is Nissan-dealer in Hengelo (Gld.) en Zevenaar en een Erkend Service-punt in Doetinchem. Door de jongste ontwikkelingen zal Herwers ook Nissan gaan vertegenwoordigen vanuit de panden waar het al actief is als Hyundai-dealer (Laan van de Dierenriem in Apeldoorn, Solingenstraat in Deventer). De komende maand zullen de gebouwen worden aangepast. Vooruitlopende op de officiële overgang zijn, gezien het vorige week uitgesproken faillissement van Koops Furness en het belang van continuïteit, medewerkers van Herwers al bezig met de nieuwe filialen.

Directeur Jos Herwers spreekt van "een grote stap voorwaarts. Het klantgedrag verandert en daarmee ook het dealerlandschap. Wij zijn jaren geleden al begonnen met het inspelen op de veranderende markt door ons gebied te optimaliseren." De Herwers Groep heeft zeven vestigingen in het oosten van Nederland: Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Hengelo Gld., Neede, Zevenaar en Zutphen. Naast het dealerschap van Hyundai en Nissan zijn zij ook dealer van Dacia, Mitsubishi en Renault. In totaal werken bij Herwers 160 mensen

Nissan-dealers Koops Furness naar Herwers Groep - Automobielmanagement.nl

Nissan-dealers Koops Furness naar Herwers Groep

De Herwers Groep breidt haar activiteiten in Deventer en Apeldoorn uit met het dealerschap van Nissan.

De overgang is geen direct gevolg van het recente faillissement van Koops Furness, beklemtonen Jos Herwers en Nissan-woordvoerder Bart van Tienen. "Maar de zaken zijn er wel door in een stroomversnelling gekomen", aldus Van Tienen.

Nissan Nederland was al langer ontevreden over de aandacht die het merk kreeg binnen de Koops Furness groep. Beide partijen besloten eind vorig jaar uit elkaar te gaan. Uiterlijk in oktober 2015 zou dat proces, inclusief de aanstelling van nieuwe dealers, moeten zijn afgerond. Ook over Koops Furness’ andere Nissan-vestigingen (Utrecht, Amersfoort, Huizen, Zeist, Nieuwegein) is de importeur al geruime tijd in gesprek met kandidaten.

Op zoek naar een alternatief voor de vestigingen in Apeldoorn en Deventer polste de importeur Herwers, Nissan-dealer vanaf het eerste uur. "Jos beschikt over jarenlange ervaring en affiniteit met het merk, zit al in het gebied (met Hyundai, red.) en is bovendien een bevlogen ondernemer." Het marktaandeel dat Nissan noteert in het verzorgingsgebied van de Herwers Groep is volgens Van Tienen "substantieel groter" dan de performance van Koops Furness.

Herwers is Nissan-dealer in Hengelo (Gld.) en Zevenaar en een Erkend Service-punt in Doetinchem. Door de jongste ontwikkelingen zal Herwers ook Nissan gaan vertegenwoordigen vanuit de panden waar het al actief is als Hyundai-dealer (Laan van de Dierenriem in Apeldoorn, Solingenstraat in Deventer). De komende maand zullen de gebouwen worden aangepast. Vooruitlopende op de officiële overgang zijn, gezien het vorige week uitgesproken faillissement van Koops Furness en het belang van continuïteit, medewerkers van Herwers al bezig met de nieuwe filialen.

Directeur Jos Herwers spreekt van "een grote stap voorwaarts. Het klantgedrag verandert en daarmee ook het dealerlandschap. Wij zijn jaren geleden al begonnen met het inspelen op de veranderende markt door ons gebied te optimaliseren." De Herwers Groep heeft zeven vestigingen in het oosten van Nederland: Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Hengelo Gld., Neede, Zevenaar en Zutphen. Naast het dealerschap van Hyundai en Nissan zijn zij ook dealer van Dacia, Mitsubishi en Renault. In totaal werken bij Herwers 160 mensen