Mercedes-Benz wil met het openen van de Van ProCenters in heel Nederland bestelwagenklanten beter bedienen met een pakket aan services en voordelen. Deze certificering ‘bevestigt de hoge standaard die Mercedes-Benz hanteert voor de ruim zeventig Mercedes-Benz bestelwagenvestigingen in Nederland’, zo meldt de importeur. Als onderdeel van Strategie 2020 wordt mondiaal  door het moederbedrijf Daimler AG vele miljoenen geïnvesteerd in de bestelwagenfabrieken, zowel in verbetering van het productieproces als in training van de medewerkers. En met de Europese uitrol van de Van ProCenters wordt fors geïnvesteerd in de dienstverlening op dealerniveau. Dit past in de groeistrategie zoals ingezet voor Mercedes-Benz Vans.

Nu twaalf vestigingen

Met ingang van dinsdag 28 oktober zijn twaalf vestigingen in Nederland gecertificeerd. Met twee locaties van Hogenbirk Bedrijfswagens en tien locaties van Stern Auto zijn de eerste Van ProCenters in de regio Groot-Rotterdam en het midden van Nederland een feit. Deze vestigingen voldoen aan een pakket aan eisen op het gebied van customer excellence waarmee ondernemers beter worden bediend. Het plan is in 2015  alle Mercedes-Benz bestelwagendealers als Van ProCenter te kunnen certificeren.

Voordelen voor klant

Van ProCenter is ontwikkeld om bovenop de servicegerichte dienstverlening van de Mercedes-Benz dealer voordelen te bieden aan ondernemers met een Citan, Vito of Sprinter. Van ProCenter heeft bijvoorbeeld het volledige bestelwagenaanbod beschikbaar, heeft gespecialiseerde verkoopadviseurs voor de zakelijke markt, is expertise van op- en ombouw in huis en hanteert ruimere openingstijden in de werkplaats, op een aantal strategische locaties tot 22.00 uur. Wanneer de bestelwagen in de werkplaats staat is er een alternatief voertuig beschikbaar en de klant kan gebruikmaken van de haal- en brengservice van de dealer.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding