Het gaat om de integratie van het systeem met de welluidende naam SilverDAT VIN van informatieleverancier VWE in Heerhugowaard. Dit levert fabrieksspecificaties van personenauto’s, motorfietsen, bestelwagens en vrachtauto’s, gekoppeld aan het chassisnummer van het voertuig. Bedrijven die hun voertuigen op het remarketingplatform AutoBLOX van FleetSelect plaatsen, kunnen de specificaties nu dus verrijken met deze fabrieksspecificaties door het kenteken of chassisnummer in te voeren. Dan worden de originele specificaties automatisch in het voertuigrapport getoond.

Hoe specifieker de informatie is, hoe beter de verkoper de auto kan prijzen. Vooral bij de rijker uitgeruste auto’s biedt zo’n verrijking voordelen. "Ook opties die minder goed te detecteren zijn, zoals een sportonderstel, keramische remschijven en boordcomputeropties, worden aan de advertentie toegevoegd. Door te kunnen benadrukken wat het voertuig uniek maakt, levert de auto meer op en vergroot de verkoper zijn kansen", redeneert Joop Geelen, de manager r&d bij FleetSelect.

Ook voor een koper heeft de integratie voordelen, vindt Ronald Kramer van  VWE. "Doordat inzichtelijk is welke opties en onderdelen er af-fabriek op de occasion zitten, weet de koper precies wat hij koopt. De data kan hij vervolgens gebruiken bij de verkoop naar de eindklant."  Een belangrijk voordeel van de integratie van de data voor Fleetselect is dat het opnametraject efficiënter wordt omdat bepaalde opties op de auto niet meer door de verkoper geverifieerd hoeven te worden. Ook voor geïmporteerde voertuigen is de VIN-informatie van VWE beschikbaar. Geelen: "Hierdoor is in één oogopslag duidelijk welke fabrieksspecificaties het geïmporteerde voertuig heeft."

FleetSelect heeft veertien jaar ervaring in het online veilen van auto’s. Per jaar verhandelt FleetSelect zo’n veertien duizend voertuigen. Het bedrijf, dat tegenwoordig onderdeel is van BCA Group,  zegt dat dit aantal in de komende jaren verder zal toenemen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding