Dit meldt de leasemaatschappij. Samen met de al bestaande twee vestigingen in het zuiden en het midden van het land zegt LeasePlan Occasions op weg te zijn naar landelijke dekking. Hiermee wil de leasemaatschappij zijn positie als grootste tweedehands autoverkoper van Nederland versterken. De deuren van de nieuwe showroom aan de drukke A20 gaan naar verwachting nog voor de komende Kerst open.
De vraag naar leaseoccasions is groot, zegt LeasePlan. Het bedrijf berichtte al eerder dat het aantal verkopen van ‘leaseoccasions aan particulieren’ afgelopen jaar is verdubbeld. ‘Consumenten oriënteren zich voor een tweedehands auto voornamelijk online. Vervolgens willen zij de auto voor de aankoop toch eerst echt zien en een proefrit maken en daar komt de behoefte voor een derde showroom vandaan’, meldt LeasePlan. Men kiest opnieuw voor een prominente locatie aan een drukke snelweg. In de nieuwe showroom is straks ruimte voor zeker honderdvijftig occasions.

LeasePlan is ‘ervan overtuigd’ dat de nieuwe showroom net zoveel bezoekers zal trekken als de Occasion Centers in Breukelen en Veghel. Woordvoerder Martijn Versteegen: "Consumenten zien in dat een ex-leaseauto meer zekerheid biedt dan een auto die van een particulier wordt overgenomen. Zij hechten belang aan een transparante en gedetailleerde onderhoudshistorie. Bij ons weten ze dat de kilometerstand klopt en dat de auto grondig is nagekeken. Anders dan sommige mensen denken, is ook inruil mogelijk en krijg de koper zes maanden garantie."
LeasePlan Occasions heeft al locaties in Veghel (A50) en Breukelen (A2, de voormalige Peugeot Experience). De volledige verbouwing van het nieuwe pand in Gouda is medio 2015 klaar. Maar voor de Kerst van 2014 is het nieuwe Occasion Center gedeeltelijk open tijdens de werkzaamheden.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding