Na aanhoudende tegenvallende verkoopcijfers, zag VDMA geen andere oplossing. De ca. 50  medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd en in afwachting van de aanstelling van een curator vrijgesteld van werk. Voor klanten met een afspraak voor onderhoud en/of schadeherstel wordt naar een passende oplossing gezocht.

Eigenaar Cees Hendriks. "Dit is heel zuur voor alle betrokkenen, vooral voor de medewerkers en de klanten. Toen ik VDMA B.V. overnam, was duidelijk  dat er veel moest gebeuren. Ik heb als aandeelhouder veel tijd en geld geïnvesteerd, maar net als in heel Nederland vielen de verkoopcijfers van Ford enorm tegen. Dat kon zo niet langer doorgaan. We hebben nog  gesprekken  gevoerd met Ford Nederland en met potentiële overnamekandidaten, maar dat heeft helaas niet tot resultaat geleid. Ik kan overigens melden dat alle salarissen en rekeningen zijn betaald."

Profile Tyre Center Gemert met 2 medewerkers in Gemert is ook bij  het faillissement betrokken.

VDMA B.V. is verder voor 50% aandeelhouder van ABS Autoherstel De Kade in Eindhoven. Het is aan de curator wat er met dit 50% belang gaat gebeuren.

In Eindhoven deelt Ford Eindhoven de huisvesting met ASV Mercedes Benz aan de Hugo van der Goeslaan. "Het faillissement van Ford Eindhoven heeft geen gevolgen voor de medewerkers en klanten van ASV", aldus Cees Hendriks die  eigenaar is van de ASV Mercedes Benz dealerbedrijven in Veghel en Eindhoven. "De beide ASV vestigingen hebben een gezonde financiële basis en presteren goed. Het ligt in de lijn der verwachting dat we met de ter beschikking  komende ruimte andere (auto) activiteiten gaan ontwikkelen.