Dat heeft bestuursvoorzitter Arjan Bos vrijdag 20 maart gezegd op de ledenraad van het verzekeringsconcern, zo meldt het Financieele Dagblad. Koops Furness, een van de grote dealerholdings van Nederland, ging vorig jaar failliet en TVM was samen met de familie Koops grootaandeelhouder. Het bankroet heeft bij de verzekeraar geleid tot aanpassing van het beleid. "Wij zullen niet meer investeren in een privébedrijf", zei topman Bos.
Maar ondanks deze fikse tegenvaller behaalde de marktleider in transportverzekeringen in 2014 een winst van 19,4 miljoen euro, dat is 1,8 miljoen meer dan in 2013. Van dat resultaat is 7,4 miljoen euro afkomstig uit de verzekeringsactiviteiten, de rest uit beleggingen. De coöperatie TVM heeft geen winstoogmerk en de verzekerden zijn tegelijkertijd aandeelhouder.

TVM verzekeringen is bij het grote publiek bekend geworden door het grootschalig sponsoren van schaats- en wielrenploegen. Vorig jaar maakte de transportverzekeraar bekend met de sportsponsoring te stoppen. (bron: FD)