Nederlands importschap Iveco krijgt nieuwe vorm

Iveco heeft besloten om per 1 januari 2016 over te gaan tot een nieuwe dealer-distributiestructuur.

Per genoemde datum zal een nieuwe onderneming, genaamd Iveco NLS BV, opgericht door Schouten Holding te Giessen, de commerciële activiteiten op zich nemen die voorheen door Iveco Nederland werden uitgevoerd. Algemeen directeur van Iveco NLS is Fred Schouten.
Het besluit is genomen in nauw overleg met de vijf bestaande dealers: Charles Weijts Groep, Cornelis Bedrijfsauto’s, DEBA Bedrijfswagens, Iveco Schouten en Twisk Truckservice. Deze stap is genomen ‘om het marktaandeel van het bedrijfsautomerk in Nederland op de middellange en lange termijn te vergroten en de sterke marktambities met de Stralis en Trakker in het zware bedrijfswagensegment te bewerkstelligen’, aldus de importeur. "Iveco NLS BV wordt verantwoordelijk voor de sales- en operationele marketingactiviteiten met betrekking tot de verkoop van Iveco Bedrijfsvoertuigen en Iveco Parts. De vijf bestaande dealers en hun subnetwerk worden bijgevolg contractueel gelinkt aan Iveco NLS en blijven hun verkoop- en servicerechten behouden."

Centraal verkoopteam

Iveco NLS gaat de Nederlandse markt bewerken met een centraal verkoopteam en wordt verantwoordelijk voor de verkoop van Iveco bedrijfswagens aan grote

fleetowners. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de dealers, die zich mede verder zullen richten op het uitbouwen van de aftersales-activiteiten. Onder deze verantwoordelijkheid valt ook het verder uitbreiden en versterken van de positie van marktleider in het cng/lng-segment. Binnen Iveco NLS zullen 25 personen werkzaam zijn, verspreid over de diverse business area’s. Iveco NLS heeft in dit verband een aantal ervaren personen aangetrokken die komen van Iveco Nederland. Deze laatste behoudt de verantwoordelijkheid voor de kernactiviteiten die op Benelux-niveau van toepassing zijn: brand service & warranty, brand marketing & corporate communication, network development, central logistics vehicles & parts, brand product marketing, homologatie, pre-owned vehicles, sales m.b.t. international key accounts, Iveco bus & special vehicles.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Auto vrienden,
Gek dat hier niet positief op gereageerd wordt, zelfs niet door de dealers van Iveco.
Dan toch maar het juiste voorbeeld geven als oud sales man van Iveco NL, dat dit maar een groot draagvlak mag krijgen.
Succes,
GV.

Geplaatst door: George Veenstra op
Nederlands importschap Iveco krijgt nieuwe vorm - Automobielmanagement.nl

Nederlands importschap Iveco krijgt nieuwe vorm

Iveco heeft besloten om per 1 januari 2016 over te gaan tot een nieuwe dealer-distributiestructuur.

Per genoemde datum zal een nieuwe onderneming, genaamd Iveco NLS BV, opgericht door Schouten Holding te Giessen, de commerciële activiteiten op zich nemen die voorheen door Iveco Nederland werden uitgevoerd. Algemeen directeur van Iveco NLS is Fred Schouten.
Het besluit is genomen in nauw overleg met de vijf bestaande dealers: Charles Weijts Groep, Cornelis Bedrijfsauto’s, DEBA Bedrijfswagens, Iveco Schouten en Twisk Truckservice. Deze stap is genomen ‘om het marktaandeel van het bedrijfsautomerk in Nederland op de middellange en lange termijn te vergroten en de sterke marktambities met de Stralis en Trakker in het zware bedrijfswagensegment te bewerkstelligen’, aldus de importeur. "Iveco NLS BV wordt verantwoordelijk voor de sales- en operationele marketingactiviteiten met betrekking tot de verkoop van Iveco Bedrijfsvoertuigen en Iveco Parts. De vijf bestaande dealers en hun subnetwerk worden bijgevolg contractueel gelinkt aan Iveco NLS en blijven hun verkoop- en servicerechten behouden."

Centraal verkoopteam

Iveco NLS gaat de Nederlandse markt bewerken met een centraal verkoopteam en wordt verantwoordelijk voor de verkoop van Iveco bedrijfswagens aan grote

fleetowners. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de dealers, die zich mede verder zullen richten op het uitbouwen van de aftersales-activiteiten. Onder deze verantwoordelijkheid valt ook het verder uitbreiden en versterken van de positie van marktleider in het cng/lng-segment. Binnen Iveco NLS zullen 25 personen werkzaam zijn, verspreid over de diverse business area’s. Iveco NLS heeft in dit verband een aantal ervaren personen aangetrokken die komen van Iveco Nederland. Deze laatste behoudt de verantwoordelijkheid voor de kernactiviteiten die op Benelux-niveau van toepassing zijn: brand service & warranty, brand marketing & corporate communication, network development, central logistics vehicles & parts, brand product marketing, homologatie, pre-owned vehicles, sales m.b.t. international key accounts, Iveco bus & special vehicles.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Auto vrienden,
Gek dat hier niet positief op gereageerd wordt, zelfs niet door de dealers van Iveco.
Dan toch maar het juiste voorbeeld geven als oud sales man van Iveco NL, dat dit maar een groot draagvlak mag krijgen.
Succes,
GV.

Geplaatst door: George Veenstra op