De expertises die een klassieke Porsche op de weg houden zijn in het Gelderse Heteren exclusief onder een nieuw dak verzameld. Van verkoop tot onderhoud en van totale restauratie tot schadeherstel.

Ruim zeventig procent van alle Porsches die sinds 1948 zijn gebouwd, rijdt nog rond. En omdat die auto’s specialisten nodig hebben, is Porsche actief met het uitbouwen van het wereldwijde Porsche Classic-label. Tot nu toe waren daar Porsche Centra bij betrokken die naast de verkoop en het onderhoud van recente Porsches een sterke focus hebben op de klassiekers. Klanten kunnen er terecht voor onderhoud, restauratie en verkoop. Fabrikant Porsche wil wereldwijd het aantal Classic Centers uitbreiden van 24 nu tot ongeveer honderd in 2018.
De monteurs kunnen teruggrijpen op originele documentatie en tekeningen, gedetailleerde beschrijvingen en hebben vaak jarenlange ervaring met de klassiekers uit Stuttgart-Zuffenhausen. Bovendien beschikken zij over gereedschap dat speciaal voor klassieke Porsches is ontwikkeld.
Porsche Centrum Gelderland is sinds 2011 actief met klassieke Porsches. Als Porsche Classic Center gaat de dealer een stap verder; in het nieuwe stand alone pand wordt alleen aan klassieke Porsches gewerkt. Op de benedenverdieping staan op een oppervlak van 750 vierkante meter zo’n 20 tot 25 klassieke Porsches te koop, van vroege 356’s tot de laatste luchtgekoelde 993 en alles wat daar tussen ligt. Deze auto’s vormen de toplaag van wat er wereldwijd aan luchtgekoelde modellen beschikbaar is. Onderhoud vindt plaats in een aparte werkplaats. Uiteraard worden hier alleen originele onderdelen gebruikt. Porsche Classic garandeert de wereldwijde beschikbaarheid van maar liefst 52 duizend onderdelen. Verder biedt het pand ruimte aan een eigen schadeherstel-, restauratie- en poetsafdeling en een magazijn.
Porsche Classic Center Gelderland wordt donderdag 26 november feestelijk geopend. De dealer verwacht vele honderden genodigden waaronder een delegatie van Porsche AG uit Duitsland.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding