Kleinzoon van oprichter Martin Schilder en vestigingsdirecteur van Schagen Ruud Schilder ziet uit naar deze nieuwe fase in de lange geschiedenis van het familiebedrijf. "We hebben een rijk verleden, maar richten ons vooral op de toekomst. Hier in Schagen hebben we de mogelijkheid het Fiat-dealerschap een eigen gezicht te geven. Voor de verkoop van Fiat personenauto’s en Fiat bedrijfswagens beschikken we over een pand waarin een specifieke showroom voor het merk wordt gecreëerd."

"Fiat is een merk met passie en speelt vanaf haar oprichting in 1899 een belangrijke rol in de auto-industrie. Het merk is een mooie aanvulling op ons aanbod. De Fiat 500, Punto en Panda zijn modellen die in het straatbeeld veelvuldig de aandacht op zich vestigen. De zeer populaire Fiat 500 is dit jaar met de komst van de 500L en 500X uitgegroeid naar een 500-familie. Stuk voor stuk zijn het modellen met een eigen karakter en doelgroep, maar alle geïnspireerd op de iconische 500. In de loop van volgend jaar is de nieuwe Fiat TIPO beschikbaar in Nederland. De eerste van de reeks is de sedan, waarna later de hatchback- en station-variant worden geïntroduceerd. En met de Fiat 124 Spider is er een terugkeer van een legende als dé ultieme roadster aangekondigd. Fiat Professional biedt een uitgebreid gamma van bestelwagens, pick-ups en busjes voor personenvervoer. Fiat Professional heeft een leidende rol heeft verworven in de bedrijfswagensector. Iets wat wordt bewezen door maar liefst vijf internationale Van of the Year-awards. Onlangs zijn de Ducato en Doblò Cargo compleet vernieuwd en in 2016 worden maar liefst drie nieuwe modellen geïntroduceerd, waaronder de Fiat Fullback en de compleet nieuwe opvolger van de Scudo."