Dit meldt het Zwitserse vakblad Auto & Wirtschaft. Klingler (47) vertrok eind september plotseling bij Volkswagen AG in verband met geplande reorganisaties en verschil van inzicht in de strategie van de onderneming, zo luidde toen de formele verklaring van het concern.  Klingler staat bekend als vertrouweling van Ferdinand Piëch en had het moeilijk nadat Piëch (noodgedwongen) vertrok als voorzitter van de raad van toezicht. Het vertrek van Klingler moet dan ook niet worden gerelateerd aan het schandaal met de sjoemelsoftware.

Na zijn studie aan de universiteit van Innsbruck begon Klingler zijn carrière in 1992 bij Porsche Inter Auto in Oostenrijk. Hij was verantwoordelijk voor de verkoop voor de merken VW en Audi van de importeur en de merkdealers. Vanaf 1995 was hij bij de Porsche Holding in Salzburg actief als assistent van de directie om in 2004 zelf directeur te worden. In 2008 ging Klingler naar Volkswagen AG in Wolfsburg om daar in 2010 te worden benoemd in de raad van bestuur als verantwoordelijke voor marketing en verkoop van Europa’s grootste autofabrikant.
Waar Klingler bij de Zwitserse autogroep verantwoordelijk voor wordt, is nog niet bekend. Volgens geruchten zou het bij Emil Frey gaan om de activiteiten in het buitenland. (bron:  Auto & Wirtschaft)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding