De overnames passen binnen de strategie van de Van Mossel groep en Kia Motors Nederland. Door de toevoeging van de gebieden Zwolle en Hengelo aan gebied Apeldoorn behoort Van Mossel tot de grotere dealers in het Kia-netwerk.
Op het gebied van huisvesting heeft Van Mossel grootse plannen. Om te beginnen start in februari 2016 in Apeldoorn Zuid de bouw van een compleet nieuw pand. Vervolgens zal het bestaande pand in Hengelo grondig verbouwd worden. Tot slot is men in Zwolle nagenoeg rond met een nieuwe locatie, waar door een forse renovatie een vrijwel nieuw pand zal herrijzen. Het streven is om eind mei/begin juni alle projecten voltooid te hebben.

De dagelijkse leiding van het Kia cluster komt in handen van Bas Huijzer (commercieel/operationeel directeur) en William Verheijen (financieel directeur). Beide rapporteren rechtstreeks aan DGA Eric Berkhof. "Wij zijn zeer verheugd met deze uitbreiding en zien in het merk Kia veel potentie voor de toekomst. Het rayon waarvoor wij verantwoordelijk worden is gigantisch en loopt grofweg van Kampen naar Apeldoorn, Enschede tot Hoogeveen," aldus Berkhof.
Léan Verstoep, managing director van Kia Motors Nederland is blij met de initiatieven van Van Mossel. "De uitbreiding van de Kia-activiteiten van Van Mossel bevestigen de lange termijn samenwerking tussen Van Mossel en Kia Motors Nederland. Een sterk dealernetwerk is van groot belang voor de toekomstplannen die wij met ons merk hebben."