BCA breekt veilingrecord met 1.100 auto’s op één dag

Nooit eerder werden er in Nederland op één dag zo veel auto’s geveild als tijdens de Megaveiling van BCA Autoveiling in Barneveld: bijna elfhonderd personenauto’s.

De auto’s waren afkomstig uit lease en fleet en het succes van de Megaveiling geeft aan dat veilen een uitstekende manier is om een auto aan te schaffen. Bovendien werd wel duidelijk dat de branche zit te springen om gebruikte auto’s.

Op 29 december werd om de dertig seconden een auto verkocht tijdens de Barneveldse Megaveiling, een record in Nederland. Directeur Iede Aukema van BCA Autoveiling: "Er waren vierhonderd bezoekers in de veilinghal en zeshonderd potentiële kopers online. Iedereen leek op zoek naar een andere auto. In minder dan twaalf uur hebben we bijna elfhonderd auto’s afgehamerd." Het succes laat zich volgens BCA verklaren door de toegankelijkheid en het aanbod. Dat was zeer gevarieerd en liep van een compacte stadsauto van een paar honderd euro tot modellen aan de bovenkant van de markt. Met name de Duitse merken en de zuinige modellen bleken gewild. Aukema: "Door de veranderende bijtellingsregels was december een goede maand voor de autobranche. De verwachting is dat de belangstelling voor nieuwe auto’s in de eerste maanden van het nieuwe jaar matig zal zijn. Autobedrijven zullen daarom proberen hun inkomsten op peil te houden met de verkoop van gebruikte auto’s. Dit was het uitgesproken moment voor de branche om de voorraden aan te vullen of op orde te brengen." 
Vanaf januari heeft BCA Autoveiling minimaal tien fysieke en online veilingen per week. Met tenminste vijfhonderd autoveilingen per jaar is BCA Autoveiling marktleider voor gebruikte auto’s en andere voertuigen. Wekelijks veilt BCA in Barneveld meer dan duizend kavels. Het bedrijf is een onderdeel van British Car Auctions (BCA), Europa’s grootste veiling voor personenauto’s, bestelwagens, motoren, vrachtwagens en bijzondere voertuigen. De groep heeft vestigingen in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BCA breekt veilingrecord met 1.100 auto’s op één dag - Automobielmanagement.nl

BCA breekt veilingrecord met 1.100 auto’s op één dag

Nooit eerder werden er in Nederland op één dag zo veel auto’s geveild als tijdens de Megaveiling van BCA Autoveiling in Barneveld: bijna elfhonderd personenauto’s.

De auto’s waren afkomstig uit lease en fleet en het succes van de Megaveiling geeft aan dat veilen een uitstekende manier is om een auto aan te schaffen. Bovendien werd wel duidelijk dat de branche zit te springen om gebruikte auto’s.

Op 29 december werd om de dertig seconden een auto verkocht tijdens de Barneveldse Megaveiling, een record in Nederland. Directeur Iede Aukema van BCA Autoveiling: "Er waren vierhonderd bezoekers in de veilinghal en zeshonderd potentiële kopers online. Iedereen leek op zoek naar een andere auto. In minder dan twaalf uur hebben we bijna elfhonderd auto’s afgehamerd." Het succes laat zich volgens BCA verklaren door de toegankelijkheid en het aanbod. Dat was zeer gevarieerd en liep van een compacte stadsauto van een paar honderd euro tot modellen aan de bovenkant van de markt. Met name de Duitse merken en de zuinige modellen bleken gewild. Aukema: "Door de veranderende bijtellingsregels was december een goede maand voor de autobranche. De verwachting is dat de belangstelling voor nieuwe auto’s in de eerste maanden van het nieuwe jaar matig zal zijn. Autobedrijven zullen daarom proberen hun inkomsten op peil te houden met de verkoop van gebruikte auto’s. Dit was het uitgesproken moment voor de branche om de voorraden aan te vullen of op orde te brengen." 
Vanaf januari heeft BCA Autoveiling minimaal tien fysieke en online veilingen per week. Met tenminste vijfhonderd autoveilingen per jaar is BCA Autoveiling marktleider voor gebruikte auto’s en andere voertuigen. Wekelijks veilt BCA in Barneveld meer dan duizend kavels. Het bedrijf is een onderdeel van British Car Auctions (BCA), Europa’s grootste veiling voor personenauto’s, bestelwagens, motoren, vrachtwagens en bijzondere voertuigen. De groep heeft vestigingen in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding