‘Gesjoemel met verkoopcijfers Fiat Chryler in VS’

Fiat Chrysler Automobiles is aangeklaagd door twee van zijn dealers in de VS, omdat het Italiaans-Amerikaanse concern grote sommen geld zou hebben geboden voor het manipuleren van de verkoopcijfers.

Dit meldt Automotive News. De twee dealers uit Chicago zouden onverkochte auto’s als verkocht hebben moeten melden in ruil voor geld. Door deze praktijken konden de maandelijkse verkoopcijfers van Fiat Chrysler in Noord-Amerika worden opgekrikt. Die gaan volgens het bedrijf al 69 maanden op rij omhoog. Fiat Chrysler zei de aanklacht niet te hebben gezien en wilde geen nader commentaar geven. Op de beurzen in Milaan en New York vielen de beschuldigingen aan het adres van Fiat Chrysler slecht bij de beleggers. In Milaan werd de handel tijdelijk stilgelegd na een koersverlies van negen procent. Op Wall Street staat het aandeel in de handel voorbeurs circa acht procent in de min. (bron Automotive News)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Gesjoemel met verkoopcijfers Fiat Chryler in VS’ - Automobielmanagement.nl

‘Gesjoemel met verkoopcijfers Fiat Chryler in VS’

Fiat Chrysler Automobiles is aangeklaagd door twee van zijn dealers in de VS, omdat het Italiaans-Amerikaanse concern grote sommen geld zou hebben geboden voor het manipuleren van de verkoopcijfers.

Dit meldt Automotive News. De twee dealers uit Chicago zouden onverkochte auto’s als verkocht hebben moeten melden in ruil voor geld. Door deze praktijken konden de maandelijkse verkoopcijfers van Fiat Chrysler in Noord-Amerika worden opgekrikt. Die gaan volgens het bedrijf al 69 maanden op rij omhoog. Fiat Chrysler zei de aanklacht niet te hebben gezien en wilde geen nader commentaar geven. Op de beurzen in Milaan en New York vielen de beschuldigingen aan het adres van Fiat Chrysler slecht bij de beleggers. In Milaan werd de handel tijdelijk stilgelegd na een koersverlies van negen procent. Op Wall Street staat het aandeel in de handel voorbeurs circa acht procent in de min. (bron Automotive News)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding