Er worden steeds meer nieuwe en jong gebruikte personenauto’s geïmporteerd,  voornamelijk uit Duitsland maar ook uit andere Europese landen. Dit proces verloopt over het algemeen over meerdere schijven. De samenwerking tussen VWE en Koopman biedt de mogelijkheid om het complete importproces voor auto’s uit Europa voor de bedrijven te verzorgen. Michel Corveleijn, directeur international business development bij VWE: "VWE ondersteunt autobedrijven al twintig jaar bij het in- en verkopen van voertuigen in binnen- en buitenland. Wij hebben alle middelen in huis om het administratieve proces rondom de import van voertuigen te regelen."


Korte tijd
Koopman Logistics Group verzorgt het logistieke aspect. Lou Jedeloo, director international business bij Koopman Logistics Group: "Onze kracht ligt in de logistieke begeleiding van de voertuigen. Wij kunnen in korte tijd grote aantallen voertuigen verwerken. Door de krachten van VWE en die van ons te bundelen in Auto Import Solutions, ontstaat er een professioneel team van specialisten op het gebied van import van nieuwe en (jong) gebruikte personenauto’s."

Autobedrijven, dealers en leasemaatschappijen
Het product is voor elk bedrijf dat auto’s inkoopt en verkoopt interessant, of dit nu het kleinere autobedrijf is, een dealer of een leasemaatschappijen. Corveleijn: "Bedrijven kunnen ons ook inschakelen als ze slechts enkele voertuigen willen importeren maar ook grote partijen auto’s kunnen door ons naar Nederland worden gehaald. De auto’s worden voor de deur afgeleverd en kunnen zo de showroom in."

Wet- en regelgeving
Auto Import Solutions zorgt ervoor dat de klant geen omkijken meer heeft naar de import van auto’s. De documentatie is altijd conform de actuele wet- en regelgeving en ook op financieel gebied wordt alles door Auto Import Solutions verzorgd. Jedeloo: "Het bedrijf ontvangt de factuur bij aflevering van de auto en betaalt pas bpm bij verkoop van het voertuig. Maar ook op het gebied van transport en opslag hoeft het bedrijf nergens aan te denken."

Koopman Logistics Group is de grootste speler in de Benelux op het gebied van autotransport, opslag van voertuigen en aanvullende services op het gebied van voertuighandling. Klanten zijn onder andere auto-importeurs, leasemaatschappijen en autoverhuurbedrijven. Ruim negenhonderd medewerkers zorgen samen voor een jaaromzet van  140 miljoen euro. Koopman Logistics Group heeft vestigingen in Noordhorn, Nijkerk, Amsterdam, Born, Hoogezand, Vilvoorde (B) en Neuenburg (D).